Alertă alimentară. Un produs, retras de la vânzare. Cine-l comercializează şi ce s-a descoperit

Alertă alimentară. Un produs, retras de la vânzare. Cine-l comercializează şi ce s-a descoperit Sursă: Rido | Dreamstime.com

Alertă alimentară. Kaufland anunţă retragerea de la comercializare a unui lot dintr-un produs întrucât pot exista bucăţi mici de plastic albastru pe suprafaţa tartei.

O alertă alimentară a fost emisă de Kaufland. Spermarketul a anunţat că retragere de la comercializare „Tartă cu rubarbă şi căpşuni”. În comunicat se arată că pot exista bucăţi mici de plastic albastru pe suprafața produsului.

Aşadar, Kaufland anunţă retragerea de la comercializare acest produs. De asemenea, clienții care au cumpărat „Tartă cu rubarbă şi căpşuni” vor primi banii înapoi.

Alertă alimentară: Tartă cu rubarbă şi căpşuni K-Classic, scoasă de la raft

„B+F Bakery & Food GmbH informează asupra faptului că în cazul anumitor produse «Tartă cu rubarbă şi căpşuni K-Classic» 1250 g pot exista bucăţi mici de plastic albastru pe suprafaţa acestora. Clienţii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele de identificare de mai jos şi vor primi contravaloarea acestuia”. Este anunţul Kaufland, postat pe site-ul ANSVSA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avertismentul se referă la produsul: „Tartă cu rubarbă şi căpşuni K-Classic 1250g” GTIN 4063367224072 Dată de valabilitate: 10.2024 Nr. lot: 3185 Furnizor: B+F Bakery & Food GmbH Eschenstraße 5 D-33154 Salzkotten Germania.

Plasticul consumat poate avea consecințe grave asupra sănătății

Descoperirea bucăților mici de plastic albastru în acest desert poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre. Plasticul este un material sintetic şi nu este destinat consumului uman. Acesta poate cauza numeroase probleme de sănătate atunci când este ingerat.

Bucățile mici de plastic pot bloca căile respiratorii, ceea ce poate duce la asfixiere și chiar la deces în unele cazuri. Acest lucru este valabil în special pentru copiii mici.

Plasticul poate avea un impact negativ asupra sistemului digestiv. Deoarece este un material greu de descompus, bucățile de plastic pot rămâne în stomac sau în intestine pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru poate duce la inflamații, iritații și chiar la obstrucția tractului digestiv, necesitând intervenții chirurgicale pentru a fi îndepărtate.

Plasticul poate conține substanțe chimice toxice, cum ar fi ftalații sau bisfenolul A (BPA), care pot migra în alimente și pot fi absorbite de organismul nostru.