Recompensă de 50.000 de euro pentru informații despre moartea lui Aleksei Navalnîi

Recompensă de 50.000 de euro pentru informații despre moartea lui Aleksei Navalnîi Alexei Navalnîi. Sursa foto: captura video

Ivan Jdanov, liderul Fundației Anticorupție înființată de Navalnîi, a declarat că va oferi o recompensă de 50.000 de euro și asistență pentru a părăsi Rusia pentru cei care furnizează informații esențiale despre circumstanțele morții lui Aleksei Navalnîi.

Aleksei Navalnîi a murit într-o închisoare de maximă securitate din Siberia, pe 16 februarie 2024. Inițial, Ivan Jdanov a promis o recompensă de 20.000 de euro, împreună cu ajutor pentru a părăsi țara.

Recompensă de 50.00 de euro pentru cei care dau detalii despre Aleksei Navalnîi

Apel la militari, poliție, angajați ai FSB, Comisia de anchetă și parchet. Nu contează care este statutul tău sau dacă împărtășești opiniile politice ale lui Aleksei Navalnîi. Există principii universale de bază: nu poți să-ți batjocorești o mamă și să o șantajezi cu cadavrul fiului ei ucis.

Nu puteți și nu trebuie să susțineți acest lucru. Arată umanitate, arată simpatie pentru mama care și-a pierdut fiul. Nu susține cruzimea absolut infernală și crimele imorale ale lui Putin”, a scris Jdanov pe X.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vă rugăm să trimiteți orice informație legată de uciderea lui Aleksei Navalnîi la navalnybox@protonmail.com. Pentru informații valoroase și complete, vă promitem o recompensă de 20.000 de euro și organizarea plecării din țară, dacă doriți”, a completat acesta.

Ulterior, Jdanov a făcut o nouă declarație, anunțând că datorită interesului crescut, recompensa a fost majorată la 50.000 de euro.

Conform lui Jdanov, într-o singură oră, mai multe persoane l-au contactat, exprimându-și disponibilitatea de a sprijini ideea unei recompense, donând bani.

Aleksei Navalnîii

Vladimir Putin. Sursa foto: Dreamstime.com

Ar fi fost folosită violența împotriva opozantului rus, chiar înainte să moară

Gulagu Net, o organizație și un site web rusesc care se luptă împotriva corupției, a torturii și pentru drepturile omului, fondată în 2011 de activistul rus pentru drepturile omului Vladimir Osecikin, afirmă că dispune de informații cu privire la posibila utilizare a violenței în perioada 15-16.02.24 împotriva lui Aleksei Navalnîi în colonia penitenciară IK-3 din districtul autonom Iamalo-Neneț, de la Cercul Arctic.

Precum și despre legarea, imobilizarea, blocarea mâinilor și picioarelor și tortura prin expunere la frig.

Bazându-ne pe 12,5 ani de experiență de investigații independente privind tortura și crima în instituțiile penitenciarelor din Rusia, considerăm că este necesar să se efectueze expertize și cercetări independente, în afara Federației Ruse.

Navalnîi a fost ucis, asasinat, dar toți ultimii ani din viața sa, înainte de otrăvire, a investigat crimele regimului lui Putin și și-a dat viața pentru adevăr.

Astăzi, trupul său este principala dovadă a crimei lui Putin împotriva lui Aleksei însuși și împotriva democrației din Rusia.

Dacă ar fi fost în viață, suntem siguri că el însuși ar fi spus într-un caz similar că astăzi cel mai important lucru este expertiza, cercetarea de către cei mai buni experți din lume și prezentarea unor dovezi cuprinzătoare, iar după aceea – înmormântarea”, se arată în postarea Gulagu Net.

Aleksei Navalnîi

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Aleksei Navalnîi ar fi fost ucis cu un pumn în inimă

Se presupune că Navalnîi a fost ucis printr-o lovitură în inimă, o tehnică asociată KGB-ului, potrivit unei surse din interiorul închisorii unde era deținut criticul lui Putin.

Vânătăile descoperite pe corpul lui Aleksei Navalnîi corespund metodei de execuție cu „un singur pumn”, conform lui Vladimir Osecikin.

„Este o metodă veche a diviziilor forțelor speciale ale KGB-ului“, a declarat el pentru The Times. „Ei și-au antrenat agenții să ucidă un om cu un singur pumn în inimă, în centrul corpului. A fost o marcă a KGB-ului“, a spus acesta.