Evenimentul Zilei > Actualitate > Alegeri locale 2020. Primul incident cu iz penal într-o secție de votare
Alegeri locale 2020. Primul incident cu iz penal într-o secție de votare

Alegeri locale 2020. Primul incident cu iz penal într-o secție de votare

Polițiștii din Arges efectuază cercetări pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în urma unui incident produs într-un cabinet medical din comuna Bârla.

Imaginile cu incidentul din cabinetul medicului de familie, care a avut loc sâmbătă seara, au fost făcute publice pe o reţea de socializare.

Potrivit primelor concluzii ale verificărilor, mai multe persoane au pătruns în cabinetul medicului de familie şi şi-au însuşit adeverinţe medicale ce urmau să fie depuse la Biroul Electoral, pentru exercitarea dreptului de vot, informează Agerpres.

„Se efectuează cercetări pentru loviri şi alte violenţe şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale. (…) La finalizarea cercetărilor, cauza va fi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti”, a precizat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, subcomisar Mădălina Epure, pentru sursa citată.

Alegeri locale 2020. Rușinea pe care a pățit-o Orban la sectia de vot, în fața a zeci de oameni

Şi aceste alegeri locale vor fi lovite de grozăvia grozăviilor? PSD şi PNL ştiu bine

Conform sursei citate, se efectuează verificări şi în cazul a două sesizări privind lipsa unor buletine de vot, constatată în momentul primirii lor la birourile electorale de circumscripţie. În aceste cazuri a fost notificat Biroul Electoral Judeţean.

Alt episod asemănător, în Argeș

Cu o zi înainte de vot, în două localități din Argeș au fost raportate 800 de buletine de vot lipsă.

LIVE TEXT. Cifrele care îți spun cine poate câștiga alegerile și cât de legitimi vor fi primarii

Alegeri locale 2020. De ce s-a grăbit Gabriela Firea să fie prima la vot

Așadar, în localitatea Rucăr a fost semnalat că din buletinele de vot pe care președinții secțiilor de votare le-au pregătit pentru votul de duminică, lipsesc aproximativ 400 dintre ele. Se pare că buletinele de vot au fost aduse la Primărie cu mașina personală a unui polițist.

Potrivit IPJ Argeş, nu doar în Curtea de Argeş s-a constatat dispariţia unor buletine de vot, ci şi într-o comună din apropiere unde lipsesc tot aproximativ 400 de bucăţi din lotul venit de la Prefectură.