„Președintele Klaus #Iohannis lovește din nou

După ce ne-a fiert doi ani și mai bine cu al său referendum pe justiție, azi ne-a venit "lumina" de la Ierusalimul cotrocenist. Din păcate, nu ne luminează deloc, mai degrabă ne întunecă deplin.

Sunt întrebări care produc mai degrabă alte întrebări decât răspunsuri.

Pentru noi e clar că această improvizație de #referendum nu este decât o nouă dovadă că dl Iohannis nu a înțeles nici în al doisprezecelea ceas care este rolul unui Președinte. Îi mai spunem o dată poate înțelege pentru ultimele 6 luni de mandat: rolul unui președinte este de a uni și nu de a dezbina! De a clădi și nu de a dărâma!

Și mai speră președintele că, prin convocarea referendumului în paralel cu alegerile, va purcede alături de Rareș Bogdan și Ludovic Orban să bată țara-n lung și în lat, doar-doar le-o mai sălta procentele.

Iar la întrebarea dacă președintele va folosi banii publici ai Administrației Prezidențiale pentru a face campanie alături de PNL nu ne trebuie un referendum național pentru a ști dinainte răspunsul”, se arată în comunicatul ALDE.

Președintele Klaus Iohannis, prin purtătorul de cuvânt al Președinției României, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat, joi, cele două întrebări propuse pentru referenumul asupra justiției.

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteti de acord cu interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul Justiţiei și extinderea dreptului de a contesta OUG la CCR și de către alte instituții?

„Luând act de preocuparea intensă și constantă a societății, față de necesitatea combaterii fenomenului corupției, precum și de nevoia unui cadru legislativ coerent și legislativ, având în vedere hotărârea Parlamentului privind solicitarea președintelui de organizare a unui referendum, președintele României decretează:

Articolul 1. Poporul român este chemat să își exprime voința cu privire la următoarele teme de interes: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

Articolul 2. Pentru realizarea celor prevăzute la Art. 1, cetățenii sunt chemați să se pronunțe prin „da” sau „nu” cu privire la următoarele întrebări:

Articolul 3. Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfășurării alegerilor pentru Parlamentul European.

Președintele va transmite un mesaj public astăzi, începând cu ora 19”, a declarat Dobrovolschi.