Evenimentul Zilei > Politica > ALDE îi cere lui Iohannis să renunțe la IMUNITATE
ALDE îi cere lui Iohannis să renunțe la IMUNITATE

ALDE îi cere lui Iohannis să renunțe la IMUNITATE

Grupul parlamentar ALDE îi cere președintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să renunțe la imunitate, făcând referire la o declarație a președintelui, din anul 2014.

Deputatul Steluța CĂtăniciu, prim-vicepreședinte ALDE a semnat o scrisoare deschisă trimisă către președintele Klaus Iohannis în care îi cere acestuia renunțarea la imunitate, făcând referire la o declarație a preșindelui din timpul campaniei din 2014.

"Domnule președinte Klaus Iohannis,

Se apropie campania pentru alegerile parlamentare și observ că ați intrat în joc! În fiecare zi, aproape, ne vorbiți despre legalitate, moralitate, integritate. Raportându-mă la îndemnurile dumneavoastră, vreau să vă amintesc un fapt pe care cred că mulți români l-au uitat. Se pare că l-ați uitat și dumneavoastră!

În campania din 2014, pentru alegerile prezidențiale, într-o conferință de presă, la Cluj, ați declarat că primul lucru pe care îl veți face, după ce veți ajunge președintele României, va fi să renunțați la imunitate!

Primul lucru pe care l-ați făcut, domnule președinte, a fost să plecați într-un concediu, în Statele Unite ale Americii, într-o „vizită privată” în Palm Beach County!

O să intru și eu în jocul dumneavoastră și vă ridic o minge la fileu. La câte ne ridicați dumneavoastră, avem și noi dreptul! Cred!

Cu imunitatea ce ați făcut domnule președinte? Ce ați întreprins, în doi ani de mandat, pentru a renunța la ea? Puteți să-mi descrieți pas cu pas, nu mă supăr, poate o să înțelegem chiar mai bine!

Și puteți să-mi spuneți, vă rog, dacă vedeți mingea și fileul?!"

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.