Evenimentul Zilei > Politica > Noi acuzaţii de ŞANTAJ la guvernare
Noi acuzaţii de ŞANTAJ la guvernare

Noi acuzaţii de ŞANTAJ la guvernare

Un lider judeţean ALDE spune despre vicepremierul Daniel Constantin că ar fi practicat un "şantaj" politic încă de pe vremea când conducea PC şi era în alianţă cu PNL. Afirmaţiile vin în contextul unor tensiuni între Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu, cei doi copreşedinţi ALDE.

"Problema este în felul următor, și să se înțeleagă. În statut era clar: după alegeri, congres 2017. Nu înțeleg de ce fuge domnul Constantin de congres. Între timp s-a dus la domnul Tăriceanu și a spus: „Vreau în funcțiile de conducere un număr”, permanent același șantaj. Păi nu merge număr, mergem la vot. Asta este democrația. Domnul Constantin n-a fost învățat cu democrația, că de când e președinte a tot fost pus în funcții de deputat de PSD. Pe vremea aia eram președinte PNL. Aceeași situație am avut-o, permanent același șantaj. „Nu vă semnez listele dacă nu am anumite persoane care îmi sunt apropiate pe liste”. La fel am trecut. Acest film l-am mai văzut o dată, fiind în politică de mult și fiind și președintele PNL cândva. Și noi formam ACL, dacă vă aduceți aminte, Alianța de Centru Dreapta în care domnul Daniel Constantin era copreședinte cu Crin Antonescu în acea alianță", a declarat Dian Popescu, luni seara, la Antena 3.

"Asta a fost când era la PNL. După aia s-a unit PLR-ul cu Partidul Conservator și s-a întâmplat ce s-a întâmplat, v-a povestit Tăriceanu, în semnarea listelor la parlamentare. Același lucru l-am avut. Noi l-am simțit în teritoriu. Normal, în acele momente nu puteai vorbi. Știam clar că ni se spunea „Nu-ți semnez”. Te duceai să-ți semneze: „Nu-ți semnez. Deci pui pe cine vreau eu, dacă nu nu semnez”. La fel am pățit și la locale. E, s-a ajuns la final. 2017, statut, congres. Nu înțeleg acum de ce dânsul refuză să participe la congres. A spus că nu vrea să candideze. Păi dacă nu vrei să candidezi, de ce să nu mergem pe o cale democratică astfel încât funcțiile în partid să fie alese? Asta este democrația pe care o clamează mult la televizor. Deci dânsul, într-adevăr, au fost voci ieri în delegația permanentă radicale pentru că nu e posibil ca tu, ca și copreședinte, să-mi contești toate delegațiile în instanță. Arunci partidul în derizoriu, te faci de râs. Copreședinte contestă delegația permanentă unde au participat chiar colegii dânsului de la PC?", a mai spus Dian Popescu.