Alchimiştii de la Finanţe. Păcura albastră a lui Florin Georgescu a salvat bugetul

Alchimiştii de la Finanţe. Păcura albastră a lui Florin Georgescu a salvat bugetul

Încasările din accize la motorină au crescut cu 114 milioane lei în primele două luni (august şi septembrie) de la aplicarea măsurii de colorare a păcurii, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Liviu Voinea, citat de Agerpres.

Guvernul a luat măsura de colorare a păcurii în albastru pentru descurajarea evaziunii fiscale. O mare parte a evaziunii fiscale în domeniul produselor petroliere se realiza prin declararea motorinei ca păcură, pentru că acciza este de 15 ori mai mică, a precizat Liviu Voinea.

Reprezentantul MFP a afirmat că recent au apărut în spaţiul public "idei în sens invers" şi a menţionat o iniţiativă a CFR vizând colorarea motorinei "culmea, tot cu albastru" şi tot pentru combaterea evaziunii fiscale.

Colorarea păcurii a fost una dintre primele măsuri luate de Ministrul de Finanţe Florin Georgescu după instalarea în funcţie. Totuşi, iniţiativa colorării păcurii apăruse încă din luna martie, ea aparţinând fostului Guvern şi urmărind să aducă, alături de alte măsuri, venituri suplimentare la bugetul de stat de 1,5% din PIB în termen de două luni.

Ne puteți urmări și pe Google News