Albinele au mari probleme. Un sfert dintre speciile cunoscute nu au mai fost văzute de mult timp

Albinele au mari probleme. Un sfert dintre speciile cunoscute nu au mai fost văzute de mult timpAlbine/ Sursa foto: EvZ

Albinele se confruntă cu probleme. Aproape 5.000 dintre speciile cunoscute nu au mai fost observate de cercetători în ultimii ani.

Albinele au probleme și încep să dispară. O realitate care ar putea să creeze mari probleme pentru planetă, ținând cont de rolul esențial esențial în polenizare. „Ceva se întâmplă cu albinele”. Atrag atenția mai mulți oameni de știință, care spun că speciile trebuie protejate cu orice preț.

Începând din anul 1990, aproape un sfert dintre speciile cunoscute de albine au dispărut. Nu au mai fost văzute și nu se cunoaște cauza exactă. Au fost identificate aproximativ 20.000 de clase de albine, iar 5.000 dintre acestea sunt date dispărute, conform jurnaliștilor de la independent.co.uk.

Probleme majore cu care se confruntă albinele

Oamenii de știință care lucrează în această zonă cred că multe familii de albine nu au dispărut. Dar s-au împuținat și au devenit atât de rare încât nu au mai fost observate în natură. „Deși știința a avansat și metodele de observare s-au îmbunătățit constant, numărul speciilor raportate în timpul cercetărilor a scăzut”. Este constatarea făcută de Eduardo Zattara, biolog la Institutul de Cercetări privind Biodiversitatea și mediu la Universitatea Națională din Comahue din Argentina.

„Nu vorbim încă despre un cataclism în cazul albinelor sălbatice. Dar putem spune că existența lor nu este chiar înfloritoare”, a mai afirmat oficialul sud-american.

Date vaste despre 20.000 de albine

Scăderea populațiilor de albine a fost raportată pe scară largă în diferite țări din întreaga lume. Dar, cercetătorii au spus că studiile anterioare au avut tendința de a se concentra pe o anumită zonă sau un anumit tip de albină. Acest ultim studiu a urmărit să identifice tendințe mai generale, globale, în diversitatea albinelor.

„Am vrut să punem o întrebare mai simplă: ce specii au fost înregistrate, oriunde în lume, într-o anumită perioadă? ”

Pentru a obține răspunsul, cercetătorii au analizat Global Biodiversity Information Facility (GBIF). O rețea internațională de baze de date, care conține înregistrări de peste trei secole de la muzee, universități și cetățeni privați. Care dețin împreună date despre cele 20.000 specii de albine din întreaga lume. Cercetătorii au observat că declinul nu este distribuit uniform între familiile de albine.

Ne puteți urmări și pe Google News