Evenimentul Zilei > Actualitate > ALARMANT. O treime de gravide NU VIN la medic
ALARMANT. O treime de gravide NU VIN la medic

ALARMANT. O treime de gravide NU VIN la medic

Situație alarmantă în vestul țării. Aproape o treime din femeile însărcinate nu ajung la medic decât în momentul nașterii, la camera de gardă. Ele nu acordă niciun interes urmăririi felului în care li se dezvoltă copilul în pântec.

Medicii timișoreni atrag atenția asupra faptului că aceste feme, nu numai că își pun viața lor în pericol, dar și o periclitează și pe cea a bebelușilor pe care urmează să-i aducă pe lume. “30% dintre gravidele care se adresează spitalului pentru naștere (n.r. Maternității Odobescu) nu au fost niciodată văzute de un medic ginecolog”, explică medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara, citat de Pressalert.

La Maternitatea “Odobescu”, care aparține de Spitalul Municipal Timișoara, vin pe lume în fiecare an aproximativ 3.000 de bebeluși. Aici sunt aduse toate femeile cu sarcini cu risc din județele Hunedoara și Caraș-Severin.

Unitatea medicală va accesa un proiect finanțat cu 3 milioane de euro din fonduri europene prin care și-a propus să contribuie la schimbarea acestei mentalități. “Avem în cadrul acestui proiect achiziția de echipamente pentru desfășurarea de workshop-uri, avem un schimb de experiență cu ginecologii din Szeged în ceea ce privește îngrijirea gravidelor la domiciliu. Vrem să venim cu inițiativă în ceea ce privește această parte care este foarte deficitară la noi”, a mai spus aceeași sursă.