Evenimentul Zilei > Actualitate > Alarmant! Necropsii în cimitir! Spirtul face ravagii, se moare pe capete
Alarmant! Necropsii în cimitir! Spirtul face ravagii, se moare pe capete

Alarmant! Necropsii în cimitir! Spirtul face ravagii, se moare pe capete

Caz incredibil într-un cimitir din Iaşi. Medicii legiști au făcut trei necropsii la faţa locului. Numărul persoanelor care au decedat din cauza spirtului Sante Med contrafăcut de arabi crește alarmant.

Până acum, 17 persoane, printre care 12 ieșeni, au murit din cauză că au consumat spirt contrafăcut Sante Med,.

Aşadar, vineri, la Plugari, trei morți au fost scoși din mormânt pentru necropsie. Medicii legiști au ridicat probe pentru a stabili dacă decesele celor trei au legătură cu metanolul, substanța toxică găsită în spirtul SANTE MED, cel care a fost contrafăcut de trei arabi, potrivit newspascani. La Iași, 15 persoane au decedat după ce au consumat spirt contrafăcut, iar la Sibiu au fost două.

Totul a început după ce Dawoud Abdel Nabi Ali, Ahmed Fuad și fiul unuia dintre cei doi au pus la cale afacerea ilegală

Odată cu începerea pandemiei, cei trei s-au gândit să facă bani rapid și simplu. Așa au ajuns să pună în practică un plan aproape diabolic. Au cumpărat recipiente din plastic, au imprimat etichete și au combinat mai multe substanțe folosind o cantitate uriașă de metanol, un alcool ucigaș.

Alcoolul sanitar s-a vândut ca pâinea caldă și așa au ajuns arabii să vândă cantități uriașe de alcool medicinal contrafăcut, obținând zeci de mii de euro într-un timp extrem de scurt. Ambii aveau standuri în „Dragonul Roșu”, iar de acolo spirtul ucigaș a fost distribuit în multe zone din țară.

Percheziții și arestări

Într-un spațiu închiriat pe raza comunei Dobroiești din județul Ilfov, aceștia au preparat o soluție care să imite alcoolul sanitar, având în compoziție alcool metilic în cantități mari, așa cum rezultă din analizele toxicologice efectuate în cauză. Ulterior, au oferit și livrat reprezentanților unei societăți comerciale din Iași mai multe baxuri conținând peturi a câte 500 de ml pe care erau afișate etichete inscripționate «Alcool sanitar Sante Med», inducându-i în eroare cu privire la calitatea produsului vândut”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În Iași, spirtul contrafăcut a fost distribuit de Ciprian Barticel

Este un comerciant care ar fi făcut afaceri cu arabii de ani întregi, şi nu ar fi știut însă că marfa pe care a procurat-o este contrafăcută și periculoasă, mai spune sursa menţionată.

„Reprezentanții societății din Iași au distribuit produsele achiziționate mai multor agenți economici de pe raza județului Iași, iar în intervalul 15 aprilie – 24 aprilie s-a înregistrat decesul mai multor persoane, urmare a folosirii sau ingestiei de alcool sanitar contrafăcut. Cei doi inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, înșelăciuni și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse”, a mai precizat prim-procurorul. În acest moment, 17 decese au survenit consumului de spirt contrafăcut, însă ar mai putea apărea cazuri, informează newspascani.