Evenimentul Zilei > International > Al doilea cel mai bogat om din Asia intră pe o piață extrem de importantă. Ce mișcare face multimiliardarul
Al doilea cel mai bogat om din Asia intră pe o piață extrem de importantă. Ce mișcare face multimiliardarul

Al doilea cel mai bogat om din Asia intră pe o piață extrem de importantă. Ce mișcare face multimiliardarul

Mukesh Ambani, președintele Reliance Industries și al doilea cel mai bogat om din Asia, deschide o firmă în Singapore. Care sunt obiectivele financiare pe care vrea să le atingă.

Pe lângă alegerea unui nou birou, Ambani și-a ales deja un manager care să demareze operațiunile și să supravegheze recrutarea. De asemenea, el dorește ca avanpostul din Singapore să fie operațional într-un an. Ambani este cel mai recent nume din lista ultrabogaților care și-au stabilit o bază în Singapore în ultimii ani.

În noiembrie 2020, miliardarul fondului speculativ Ray Dalio a înființat o firmă în Singapore pentru a-și gestiona investițiile asiatice. S-a alăturat rândurilor miliardarului James Dyson, care avea deja un birou în țară de când și-a mutat sediul companiei în Singapore în 2019.

Cofondatorul Google, Sergey Brin, le-a călcat și el pe urme și a înființat un birou de familie în oraș în februarie 2021. Câteva luni mai târziu, în octombrie 2021, Oppenheimer Generations – care este legat de fostul președinte al De Beers Nicky Oppenheimer – a înființat o unitate din Singapore.

Pfizer dă lovitura! Câștiguri năucitoare în 2022! Banii provin din vânzarea vaccinul anti-Covid și pilula Paxlovid
Sursa: Pixabay

Magnat în industria energetică

Există aproximativ 700 de birouri de familie înființate în Singapore, în creștere de la 400 la sfârșitul anului 2020, pe baza ultimelor estimări ale Autorității Monetare din Singapore (MAS) în iulie 2022. Ambani, a cărui avere netă este de 83,7 miliarde de dolari, este al doilea cel mai bogat om din Asia, conform indicelui Billionaires al Bloomberg.

El conduce Reliance Industries din India, care operează în principal în industria energetică. În afară de rafinăria de petrol, compania controlează o rețea vastă de magazine de vânzare cu amănuntul pentru produse alimentare, îmbrăcăminte, bijuterii și jucării, conform raportului său din 2021. De asemenea, are un interes în telecomunicații și conduce Jio Infocomm, potrivit Business Insider.