Ajutor nesperat pentru toți românii, în lupta cu COVID-19. Marcel Vela, anunțul momentului

Ajutor nesperat pentru toți românii, în lupta cu COVID-19. Marcel Vela, anunțul momentului

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut o conferință de presă referitoare la plasma prelevată de la pacienții care s-au vindecat de COVID-19, boala produsă de coronavirus.

Conferință de presă la Ministerul Afacerilor Interne, pe tema combaterii coronavirusului.

Anunțul făcut, în preemiră, de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, aduce multe speranțe celor loviți de COVID-19,  cumplitul virus care a răvășit planeta.

Alături de ministrul afacerilor interne au fost directorul Direcției Medicale a MAI, chestor de poliție medic dr. Dinu Dragomir și comisar șef de poliție medic dr. Alida Moise, împuternicit director general al Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Marcel Vela, a declarat că 124 de angajați ai MAI s-au infectat doar în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei, 9 polițiști sau alți angajați ai MAI au murit.

„Vom crea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună, apoi vom crea o bancă de plasmă la Spitalul Dimitrie Gerota”, a fost anunțul ministrului de Interne.

El a mulțumit tuturor celor care au donat plasmă convalescentă în urma campaniei MAI.

Marcel Vela a adăugat că „la acest centru vor putea dona atât militarii, cât și civilii”.

„Sunt încrezător că va fi de bun augur și că cei doi medici, de la Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota, care au trecut prin coșmarul COVID-19, vor conduce bine această structură.”, a subliniat Marcel Vela.

Împuternicită la comanda spitalului MAI „Prof.Dr. Dimitrie Gerota”, comisar șef Alida Moise, despre care Marcel Vela a spus că este „eroina noastră”, deoarece medicul a trecut cu bine după ce a fost infectată cu SRS-COV-2, a subliniat:

„Spitalul Gerota, unul cu tradiție în lumea medicală din București are o unitate de transfuzii căreia îi lipsea un centru de recoltare. Am îmbrățișat cu multă bucurie inițiativa ministrului și suntem în etapa în care organizăm acest centru de recoltare și donare de sânge și componente din sânge”.

Exclusiv. Am aflat cum i-a îmbolnăvit fostul șef al poliției pe medicii de la „Gerota”

Marcel Vela, disperat din cauza Covid-19. Mesaj de ultimă oră pentru populație