Evenimentul Zilei > Actualitate > Aglomerație pe DN1. Trafic intens la urcarea spre Brașov
Aglomerație pe DN1. Trafic intens la urcarea spre Brașov

Aglomerație pe DN1. Trafic intens la urcarea spre Brașov

Aglomerație de mașini pe DN1, pe sensul de mers spre municipiul Brașov. Conform centrului INFOTRAFIC s-au format coloane în mai multe puncte de pe acest traseu.

Aglomerație în trafic pe DN1, pe sensul de urcare spre Brașov.

Traficul rutier pe DN1, pe sensul de urcare spre Brașov, s-a aglomerat în ultimele ore, conform centrului INFOTRAFIC.  În mai multe puncte de pe traseu au fost observate coloane de autoturisme, conform informării transmise de poliția rutieră. Astfel, potrivit sursei citate, sunt coloane în mişcare de la km 104 Comarnic până la km 106 – Vulturul Comarnic. De asemenea, o altă coloană s-a format de la km 127 din Poiana Ţapului până la km 131 – în zona centrală a oraşului Buşteni.

De asemenea, conform informațiilor transmise, și pe sensul de mers către Bucureşti s-a format o coloană în mișcare. Aceasta se întinde de la km 134 până la km 131, în zona centrală a orașului Bușteni.

Totodată, pe raza orașului Predeal se înregistrează un trafic intens, pe ambele sensuri de mers ale drumului. Nu sunt înregistrate, însă alte problem în trafic.

În zona Azuga ninge uşor, dar carosabilul este negru. Dispozitivul de poliţie rutieră acţionează la vedere.

Aglomerație pe DN1 și vreme geroasă

La acest final de săptămână vremea va cunoaște o răcire bruscă, cu temperaturi extreme. Acestea vor scădea până la -20 de grade în unele zone din țară. Conform prognozelor meteo emise de ANM, gerul va cuprinde aproape toată țara și va dura până la jumătatea săptămânii viitoare.

„Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare. Vineri vorbim de vreme în răcire în nord, nord-vest și în centrul țării, unde temperaturile vor coborî la -13 grade. Cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de sud-est”, a spus directorul ANM Elena Mateescu.

Potrivit spuselor sale, aceste valori sunt mai coborâte decât cele normale, care ar fi trebui să fie cuprinse între 7-8 și – 10 grade.

În zonele cu altitudini de peste 1800 m va ninge și vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 70-90 km/h. Vântul va viscoli ninsoarea și va determina scăderea vizibilității în zonele respective.