Agenții FSB refuză să fie detașați în Ucraina. Vladimir Putin caută soluții

Agenții FSB refuză să fie detașați în Ucraina. Vladimir Putin caută soluții Sursa: Dreamstime.com

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două "republici populare" din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Disperare mare la Kremlin. Se caută agenți pensionați sau concediați pentru a fi trimiși în Ucraina

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. "Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe", a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. "Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare", se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.