Aflat în plină campanie electorală, Erdogan spune că turcii l-au ucis pe liderul ISIS din Siria

Aflat în plină campanie electorală, Erdogan spune că turcii l-au ucis pe liderul ISIS din Siria Sursa foto: Kremlin

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat, ieri, că serviciile secrete turce l-ar fi ucis pe liderul grupării teroriste ISIS din Siria. Este cunoscut faptul că Erdogan, care va afla pe 14 mai dacă va mai fi sau nu președintele Turcia, și-a construit campania electorală pe lupta împotriva terorismului.

Erdogan a a declarat în cadrul unei emisiuni televizat, că Organizația Națională de Informații din Turcia urmărește de multă vreme un bărbat cunoscut sub numele de Abu al-Hussein al-Husseini Al-Qurshi. „Această persoană a fost neutralizată în operațiunea desfășurată de Organizația Națională de Informații din Turcia, ieri, în Siria. De acum înainte, ne vom continua lupta fără discriminare împotriva organizațiilor teroriste”, a declarat Erdogan, citat de CNN.

Acesta a adăugat că lupta Turciei împotriva terorismului contribuie la securitatea Europei, susținând că Europa „nu este conștientă de acest lucru sau nu vrea să fie conștientă de acest lucru”.

Cine era liderul ISIS?

Al-Qurshi a fost numit lider ISIS după moartea predecesorului său, Abu al-Hasan al-Hashmi al-Qurayshi, care a fost ucis în octombrie anul trecut de Armata Siriană Liberă în Siria.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se știau puțin despre Al-Qurshi, dar la momentul numirii sale, ISIS l-a descris drept un „bătrân luptător”.

Sănătate șubredă pentru Erdogan

Anunțul lui Erdogan a venit după o absență destul de câteva zile din fața publicului. Presa din Turcia a speculat faptul că starea de sănătate a lui Erdogan este destul de șubredă.

Speculațiile au urmat unui interviu televizat, care a fost întrerupt după ce Erdogan și-a părăsit scaunul în mijlocul unei întrebări, înainte de a reveni pentru a explica că are o „gripă gravă de stomac”.

În urma incidentului de marți, Erdogan a fost sfătuit de medicii săi să se odihnească acasă și a anulat o serie de evenimente publice.

Guvernul Turciei respinge speculațiile legate de starea de sănătate a preșdintelui Erdogan.

Pe 14 mai, turcii ies la vot

Erdogan și-a revenit pe scena publică pentru prima dată în trei zile sâmbătă, la un festival de aviație din Istanbul, unde și-a adunat susținătorii.

Turcii merge la vot pe 14 mai, iar Erdogan va afla dacă va mai fi sau nu președintele Turciei. Țara se află într-o criză majoră, după cutremurele devastatoare de la începutul acestui an și după problemele financiare care au apărut încă de acum doi ani. Nivelul inflației a ajuns în Turcia la niveluri record, iar lira turcească s-a depreciat enorm de mult în fața dolarului american.