Evenimentul ZileiInternationalAfacerea Alay și onoarea Franței în „chestiunea” Catalană. Acuzații desprinse dintr-un roman de spionaj

Afacerea Alay și onoarea Franței în „chestiunea” Catalană. Acuzații desprinse dintr-un roman de spionaj

Afacerea Alay și onoarea Franței în „chestiunea” Catalană. Acuzații desprinse dintr-un roman de spionaj
Problema independenței Cataloniei rămâne una foarte sensibilă în Spania. Acuzații incredibile de care s-a lovit șeful biroului președintelui, Carles Puigdemont.

Josep Lluís Alay este profesor de istorie la Universitatea din Barcelona și lucrează ca șef al biroului președintelui Cataloniei, Carles Puigdemont, care a fost destituit ilegal de guvernul spaniol în 2017, în urma unui referendum autoorganizat privind autodeterminarea Cataloniei.

Aceasta a fost menită să forțeze Spania să negocieze și să ofere o ieșire democratică pentru dorința poporului catalan de a-și exercita suveranitatea printr-un referendum care să determine procentul de catalani care doreau independența. Spania nu a vrut să negocieze nimic și se folosește în mod fraudulos de sistemul judiciar pentru a încerca să distrugă o mișcare politică absolut legitimă.

Acuzațiile incredibile ce i-au fost aduse lui Josep Lluís Alay

Ca exemplu emblematic al persecuției recurente a activiștilor catalani pro-independență, Alay este subiectul unor acuzații nebunești: De exemplu, poliția spaniolă ar fi descoperit pregătirea unei invazii de 10.000 de soldați ruși, susținută de Kremlin, pentru a obține independența Cataloniei. Dovada incriminatoare a fost un document recuperat de poliție, care s-a dovedit a fi o traducere a unui roman de spionaj rusesc comandată lui Alay (foarte poliglot) de către un editor catalan.

De asemenea, el a fost arestat în Germania, la cererea Spaniei, pentru că l-a însoțit pe Puigdemont într-o călătorie de întoarcere din Finlanda, fără a i se aduce acuzații specifice.

În plus, Alay este acuzat că a călătorit în Noua Caledonie la invitația kanacilor pro-independență, în calitate de observator internațional al unuia dintre referendumurile de autodeterminare organizate în arhipelag. El este acuzat că a cheltuit costul biletului de avion. Această participare a conferit credibilitate procesului de referendum din Noua Caledonie organizat de autoritățile franceze, care ar trebui, prin urmare, să îl considere pe dl Alay ca fiind invitatul lor. Este pentru onoarea Franței ca Alay să nu fie deranjată de acest lucru.

De ce sunt urmăriți liderii catalani

O altă acuzație de deturnare de fonduri se referă la o taxă de autostradă de 11 euro plătită de Alay și imputată guvernului catalan pentru a vizita deținuții politici catalani.

Pentru aceste ultime două călătorii, procurorul spaniol cere 3 ani de închisoare și 17 ani de interdicție! Acest lucru amintește de acuzația împotriva lui Puigdemont de deturnare de fonduri publice pentru referendum, când ministrul spaniol de finanțe, dl Montoro, a recunoscut că era sigur că nu a existat nicio deturnare de fonduri care să poată fi atribuită lui Puigdemont.

Este ironic faptul că liderii catalani sunt urmăriți penal pentru deturnare de fonduri publice într-o țară în care este de notorietate faptul că regele și membrii familiei regale au deturnat fonduri publice, au cerut mită pentru contracte petroliere…. Dacă într-adevăr corupția ar fi fost preocuparea judecătorului, acesta ar fi trebuit să înceapă cu Partidul Popular și cu familia regală. Realitatea este că sistemul judiciar spaniol a renunțat la imparțialitate și s-a pus în slujba unității patriei amenințate de independența catalană.


Accesează: