Evenimentul Zilei > Politica > Adriana Săftoiu anunță dezastrul în PNL: „E chestie de timp”
Adriana Săftoiu anunță dezastrul în PNL: „E chestie de timp”

Adriana Săftoiu anunță dezastrul în PNL: „E chestie de timp”

Dezastrul este aproape pentru PNL, în condițiile în care președintele partidului, Ludovic Orban, s-a înconjurat de oameni lipsți de personalitate, care nu îndrăznesc să-i spună adevărul. Atacul vine din partea Adrianei Săftoiu.

Într-un scurt mesaj, cu subînțeles, pe care l-a postat pe Facebook, deputatul Adriana Săftoiu a comentat situația actuală din PNL, arătând spre actualul președinte al partidului, Ludovic Orban, pe care îl învinovățește pentru cee ace se întâmplă. Fără a nominaliza și fără a da mai multe detalii, Adriana Săftoiu a arătat în actuala formulă de conducere, înconjurat de lingușitori și oameni care îi ascund realitatea, Ludovic Orban nu poate rezista la putere. Pe de altă parte, arată ea, nici cei din opoziție, care acum îi vor capul, nu sunt mai buni, pentru a redresa partidul.

„Când te înconjori doar de lingușitori și anulezi oameni care pot să îți spună că și greșești, așteaptă-te la același rezultat. E valabil si pentru cei care îți vor capul. Gândesc la fel. La așa putere așa opoziție. E chestie de timp ca fiecare să piardă. Păcat că pierd și cei care nu au nici o treabă cu jocurile voastre și ar fi vrut ceva mai bine pentru ei și familia lor, adică țara asta numită România. Sună patetic, dar asta simt și gândesc”, a scris Adriana Săftoiu în postarea de pe Facebook.

Nemulțumirile din PNL

În PNL există o stare de nemulțumire, din cauza pierderii alegerilor din 6 decembrie, dar și din cauza felului în care s-au purtat negocierile pentru portofoliile din viitorul guvern Cîțu. Mai mulți lideri ai partidului îi reproșează lui Ludovic Orban faptul că a cedat toate ministerele cu bani, Fonduri Europene, Dezvoltare și Transporturi, partenerilor de coaliție, din USR PLUS și UDMR, doar pentru a-și asigura voturile necesare obținerii președinției Camerei Deputaților.

Nemulțumiții au încercat să convoace o ședință a Biroului Politic Național, în care să fie discutate toate aceste probleme interne și unde, eventual, să se ceară retragerea lui Orban din funcția de președinte, însă au eșuat. Ludovic Orban a contracarat manevra lor, anulând întrunirea pe motiv că ședința nu ar fi fost convocată conform statutului.

Președintele PNL încearcă să tragă de timp, pe de-o parte ca să-și asigure președinția Camerei Deputaților, iar pe de altă parte, ca să-i convingă pe liderii locali să rămână de partea sa și să nu participle la revoltă.

(Sursa foto: Facebook Ana Adriana Săftoiu)