Evenimentul Zilei > Justitie > Adrian Năstase și Elena Udrea, „turnați” de același martor
Adrian Năstase și Elena Udrea, „turnați” de același martor

Adrian Năstase și Elena Udrea, „turnați” de același martor

Zsolt Irzsa a primit neînceperea urmăriri penale după ce a recunoscut că a inscripționat pixuri pentru PSD. La PDL, același martor susține că a fost supus la presiuni pentru a renunța la plată.

Un martor comun apare în dosarele „Trofeul Calitații” în care a fost judecat și condamnat fostul premier Adrian Năstase, dar și în recentul caz al Elenei Udrea. Este vorba de Zsolt Irzsa, administratorul mai multor firme care a avut contracte atât cu PSD cât și cu PDL, pentru inscripționarea de materiale promoționale în campaniile electorale ale celor două partide.

Prietenul de la Eurografica

Potrivit motivării prin care a fost condamnat Adrian Năstase în „Trofeul Calitații”, Zsolt Irzsa este un apropiat al lui Cristian Mihail Vasile, patron al firmei Eurografica. Vasile a fost condamnat la șase ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calității”. „Ulterior, după ce au fost inscripţionate circa 30.000 de pixuri cu numele Eurografica, la solicitarea reprezentantului S.C.Eurografica S.R.L, martorul Zsolt Irsza, apropiat al inculpatului Vasile Mihail Cristian, comanda a fost modificată, astfel încât în continuare, în fapt, 100.000 de pixuri au fost inscripţionate „ADRIAN NĂSTASE PREŞEDINTE” şi sigla PSD”, se arată în motivarea judecătorilor.


FOTO: Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile sub acuzația de abuz în serviciu FOTOGRAFII: EVZA recunoscut modificarea

După ce a recunoscut la DNA că pixurile erau pentru campania electorală a PSD, nicidecum pentru promovarea firmei, în cazul lui Zsolt Irzsa s-a decis, pe 16 ianuarie 2009, neînceperea urmăririi penale „întrucât au acționat fără vinovăție”. Potrivit Flux24.ro, dosarul a fost instrumentat de același procuror ca în cazul Udrea, Mihaela Iorga Moraru.

În același an, Zsolt Irzsa a denunțat faptul că firma sa nu a fost plătită pentru 4.600.000 de scrisori electorale distribuitre de PDL în campania electorală. „Declaraţiile inculpatului Gabriel Sandu sunt susţinute de Zsolt Irsza – reprezentantul SC Orange Media SRL. Acesta a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că în toamna anului 2009, SC Orange Media SRL a încheiat cu PDL un contract ce avea ca obiect prestarea serviciilor de tipărire şi anvelopare a unui nr. de 4.000.000 de scrisori electorale”, se arată în motivarea prin care a fost arestată Elena Udrea. Mai departe, la solicitarea lui Gabriel Sandu, numărul acestor scrisori a fost suplimentat la 8.600.000, dar nu au mai fost plătite. Având în vedere acest lucru, Zsolt Irsza susţine că a ajuns să discute cu Dorin Cocoş şi a fost în audienţă la Alin Albu , trezorier PDL, şi la Udrea Elena Gabriela. Urmare a întrevederii cu Udrea, Zsolt Irsza susţine că asupra sa au început să se exercite presiuni pentru a renunţa la pretenţii”, spun procurorii.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: