Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Năstase dezvăluie legătura dintre Codruța Kovesi și Regina Izabela
Adrian Năstase dezvăluie legătura dintre Codruța Kovesi și Regina Izabela

Adrian Năstase dezvăluie legătura dintre Codruța Kovesi și Regina Izabela

Fostul premier Adrian Năstase a comentat pe blogul său abundența de denunțuri la DNA, care înfundă rând pe rând politicienii, comparând-o cu un episod din Vechiul Testament.

Năstase amintește de istoria lui Nabot Izraeliteanul, care, refuzând să-i dea de bună voie regelui Ahab via la care acesta râvnea, a fost forțat până la urmă printr-o manevră ocultă, cu ajutorul unor denunțători tocmiți. De notat că creierul operațiunii este malefica regină Izabela

Iată foare interesanta postare a lui Adrian Năstase:

„Istoria se repetă. Nu trebuie să va mirati. Denunturile functionează demult . Dovadă: Cartea a treia a Regilor, Capitolul 21 din vechiul Testament:

1. Iar după aceasta iată ce s-a mai întâmplat: Nabot Izreeliteanul avea în Israel o vie lângă curtea lui Ahab, regele Samariei.
2. Şi a grăit Ahab cu Nabot şi a zis: „Să-mi dai mie via ta, ca să-mi fac din ea o grădină de verdeţuri, căci e aproape de casa mea; iar în locul ei îţi voi da o vie mai bună decât aceasta, sau dacă îţi convine mai bine, îţi voi da argint cât preţuieşte ea”.
3. Nabot însă a zis către Ahab: „Să mă ferească Dumnezeu să-ţi dau eu moştenirea părinţilor mei!”
4. Şi a venit Ahab acasă trist şi mânios pentru cuvântul care i-l spusese Nabot Izreeliteanul, zicând: Nu-îi dau moştenirea părinţilor mei. Şi cu duhul tulburat, s-a culcat în patul său, s-a întors cu faţa la perete şi n-a mâncat.
5. Atunci a intrat Izabela, femeia lui la el şi i-a zis: „De ce este întristat duhul tău şi nu mănânci?”
6. Iar el a zis: „Când am vorbit cu Nabot Izreeliteanul şi i-am zis: Dă-mi via ta pe bani, sau dacă vrei, să-îi dau altă vie în locul ei, el a zis: Nu-ţi dau via mea, că este moştenirea părinţilor mei”.
7. A zis Izabela, femeia lui: „Ce cârmuire ar mai fi în Israel, dacă tu ai face tot aşa? Scoală, mănâncă şi fii cu voie bună, că via lui Nabot Izreeliteanul ţi-o dau eu!”
8. Apoi ea a scris scrisori în numele lui Ahab, le-a pecetluit cu inelul lui şi a trimis aceste scrisori la bătrânii şi la fruntaşii din cetatea lui Nabot, care locuiau cu el acolo.
9. În scrisori însă ea scria aşa: „Vestiţi tuturor să postească post şi puneţi pe Nabot înaintea poporului.
10. Şi aduceţi doi oameni netrebnici să mărturisească împotriva lui şi să spună: Ai hulit pe Dumnezeu şi pe rege; şi apoi să-l scoateţi afară şi să-l ucideţi cu pietre şi aşa să moară”.
11. Şi au făcut bărbaţii cetăţii lui Nabot, bătrânii şi fruntaşii care locuiau cu el în cetate, aşa cum le poruncise Izabela şi cum era scris în scrisorile trimise de ea lor:
12. Au vestit post tuturor şi au pus pe Nabot înaintea poporului.
13. Atunci au ieşit doi oameni ticăloşi. şi au stat împotriva lui Nabot şi au mărturisit aceşti oameni răi în faţa poporului şi au zis: „Nabot a hulit pe Dumnezeu şi pe rege”. Iar ei l-au scos afară din cetate şi l-au bătut cu pietre şi a murit.
14. Apoi au trimis la Izabela să-i spună: „Nabot a fost omorât cu pietre”.
15. Auzind Izabela că Nabot a fost bătut eu pietre şi a murit, a zis către Ahab: „Scoală şi ia în stăpânire via lui Nabot Izreeliteanul, care n-a vrut să ţi-o vândă cu bani; că Nabot nu mai trăieşte, ci a murit!”
16. Când a auzit Ahab că Nabot Izreeliteanul a fost ucis, şi-a rupt hainele sale, s-a îmbrăcat cu sac, şi apoi s-a sculat Ahab ca să se ducă la via lui Nabot Izreeliteanul şi să o ia în stăpânire…