Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Năstase, declarații bombă despre „eliminarea” lui Crin Antonescu de către Serviciile Interne şi cele Externe
Adrian Năstase, declarații bombă despre „eliminarea” lui Crin Antonescu de către Serviciile Interne şi cele Externe

Adrian Năstase, declarații bombă despre „eliminarea” lui Crin Antonescu de către Serviciile Interne şi cele Externe

Adrian Năstase a vorbit despre greșelile făcute de Crin Antonescu şi despre cum a devenit antipatic pentru zona serviciilor secrete interne şi externe, în special pentru Departamentul de Stat american. Fostul premier PSD a declarat: „Cred că a fost o mare presiune pentru schimbarea candidaturii lui”.

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit într-un interviu cu Marius Tucă că Serviciile Secrete conduc România în măsura în care li se arată disponibilitate din partea liderilor politici. Fostul premier a vorbit despre presiunea care s-a pus pentru retragerea candidaturii lui Crin Antonescu de atunci.

În opinia sa, PSD și PNL ar putea încerca un nou experiment USL, cu un candidat comun la președinție și premier de la celălalt partid, dar dă de înțeles că respectivul candidat trebuie să fie agreat din exteriorul țării. Altfel am putea asista la nou caz Crin Antonescu.

Adrian Năstase a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre implicarea serviciilor în politică

Iar exemplul cel mai bun dat de fostul premier  Adrian Năstase este modul cum a fost scos din ecuația prezidențială, în 2014 Crin Antonescu.

Crin Antonescu era extrem de antipatic pentru zona serviciilor, pentru că era impredictibil pe această zonă și pe zona de politică externă. Cu americanii, dacă îți aduci aminte cu dușmanul cel mai mare, departamentul de stat sau ceva de genul ăsta. Bun, sunt lucruri pe care le poți gândi, dar n-are rost să le spui. Deci el a făcut câteva greșeli care au antagonizat și zona serviciilor din România și din afară și cred că a fost o foarte mare presiune pentru schimbarea candidaturii lui, a declarat fostul premier Adrian Năstase.

Reamintim că în august 2012, atunci când a fost întrebat de ce se teme cel mai mult în cursa prezidențială, Crin Antonescu a răspuns spre surprinderea tuturor: De Departamentul de Stat american.

Declarația lui Crin Antonescu venea după o întâlnire a sa cu reprezentantul Departamentului, Philip Gordon, venit la București în contextul suspendării președintelui de atunci, întâlnire în urma căreia Antonescu își exprimase scepticismul vizavi de cunoașterea situației din România de către americani, acuzând că au fost dezinformați de Traian Băsescu și oamenii săi.

Adrian Năstase a dat un exemplu despre cum Serviciile secrete se implică în politică

În aceeași emisiune, Adrian Năstase a vorbit şi despre modul cum Serviciile secrete conduc România în funcție de disponibilitatea de a accepta acest lucru din partea liderilor politici și a amintit despre compromisul pe care l-a făcut cu serviciile atunci când era premierul României:

La toate ședințele de guvern eu aveam un director adjunct de la SRI și unul de la SIE. Le-am spus atunci: ”Băieți, de ce să mergeți să ciuguliți informații de la secretari de stat, de la miniștri?… Veniți aici și dacă aveți o problemă cu deciziile, cu hotărârile de guvern, îmi spuneți direct, a concluzionat Adrian Năstase în interviul acordat lui Marius Tucă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: