Vladimir Putin a ieșit la rampă cu acuzații devastatoare pentru Occident. Planul a fost dejucat de serviciile secrete

Vladimir Putin a ieșit la rampă cu acuzații devastatoare pentru Occident. Planul a fost dejucat de serviciile secrete

Vladimir Putin, președintele Rusiei, s-a plâns, astăzi, că anumite forțe din Occident ar fi încercat să asasineze un important jurnalist de la Moscova. Nu fost prezentate dovezi în această privință.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, luni, că principala agenţie de spionaj a țării sale a dejucat ceea ce el a numit un complot occidental. Și care avea ca scop lichidarea unui foarte cunoscut jurnalist rus.

Vladimir Putin a ieșit în public și a lansat acuzații dure

„În această dimineaţă, Serviciul Federal de Securitate a oprit activităţile unui grup terorist ce plănuia să atace şi să ucidă un renumit jurnalist al televiziunii ruse”, a declarat Putin procurorilor. „Au trecut acum la teroare - la pregătirea uciderii jurnaliştilor noştri”, a mai spus Putin, conform Agerpres.

Liderul de la Kremlin nu a scos la lumină dovezi care să-i susţină acuzaţiile. Reuters nu a putut verifica imediat afirmaţiile, conform sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agenţia de presă Interfax a anunţat că membrii unui grup naţionalist au fost reţinuţi de autorităţile ruse. Potrivit Interfax, grupul, acţionând la ordinele unor spioni ucraineni, a pus la cale uciderea jurnalistului rus Vladimir Soloviov.

Putin a mai declarat că Occidentul încearcă să distrugă Rusia din interior, dar că astfel de încercări vor eşua. El a spus că Agenţia Centrală de Informaţii americană direcţionează încercările de subminare a Rusiei şi consiliază guvernul ucrainean.

Cum ar fi folosite agenții de presă și rețele de socializare

Putin a adăugat că organizaţii de presă străine şi reţele sociale sunt folosite de Occident pentru provocări împotriva forţelor armate ale Rusiei. Asemenea acţiuni, a spus el, trebuie oprite. Potrivit FSB, au fost reţinuţi membri ai organizaţiei National socialism/White power (interzisă în Federaţia Rusă ca organizaţie teroristă), care plănuiau uciderea lui Soloviov la ordinele Kievului, scrie luni cotidianul rus Kommersant.

Altfel, Vladimir Putin, care se gândea serios la un acord de pace cu Ucraina după ce Rusia a suferit luna trecută eșecuri pe câmpul de luptă, le-a spus oamenilor implicați în încercarea de a pune capăt conflictului militar că nu mai vede nicio perspectivă pentru o înțelegere cu Volodymyr Zelensky.

„Putin crede sincer în prostiile pe care le aude la televiziunea (rusă – n.r.) și vrea să câștige mult”, a declarat o persoană informată cu privire la discuții, sub protecția anonimatului.