Adrian Năstase aruncă bomba despre Nicolae Ciucă. Cine îl vrea eliminat pe premier

Adrian Năstase aruncă bomba despre Nicolae Ciucă. Cine îl vrea eliminat pe premier Sursa: EVZ

Adrian Năstase susține că scandalul acuzațiilor de plagiat în cazul lucrării de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este un plan bine pus la punct și susținut puternic financiar. CNATDCU este singura instituție abilitată să dea verdictul oficial de plagiat

Fostul premier Adrian Năstase spune că a primit informații legate de planul de compromitere a premierului Nicolae Ciucă, în scandalul acuzațiilor de plagiat.

„S-au cheltuit 600.000 de euro pentru viralizarea acuzațiilor de plagiat pentru Ciucă. Este o informație pe care am primit-o de la cineva care se pricepe la tema asta. De ce? Pentru că scoaterea din joc a lui Ciucă acum înseamnă să pui cărțile de la început, să începi negocierile pentru formarea unui guvern și să ajungi eventual din nou la introducerea USR-ului în guvern. Practic, pare că are sens acest atac”, a declarat Adrian Năstase, la Radio Guerrilla.

Adrian Năstase susține teoria conspirației

Adrian Năstase a precizat că nu îl cunoaște pe Nicolae Ciucă, însă acesta era singura soluție într-o coaliție PSD-PNL forțată de președintele Iohannis pentru a scăpa de suspendare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu eram un admirator al lui Stolojan în 1991, când a căzut Guvernul Roman. În condițiile de acum, în care se băteau PSD și PNL pentru a numit pe cineva acolo, era nevoie de un profil ceva mai neutru. Existau formule mai bune? Ar fi fost mai bun Cîțu în continuare? Eu nu-l cunosc personal. Cred că l-am întâlnit o dată în Irak, când am fost la o inspecție. Cred că el era cel mai mic numitor comun pentru o formulă de supraviețuire, la acest moment, a unei înțelegeri care, vedem bine, este foarte complicată. Practic, cel mai mare partid, PSD, trebuia să dea premierul, dar era greu de acceptat de PNL. Premierul nu este președintele PNL, oameni importanți din PNL sunt în afara guvernului și încearcă să îi tragă preșul de sub picioare”, a mai declarat Adrian Năstase.

Reclamație rapidă

Deputatul USR Mihai Polițeanu a anunțat pe pagina de Facebook, că a cerut analizarea tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Mihai Polițeanu. „Începe procesul de analizare și soluționare a sesizării pe care am făcut-o cu privire la posibilul plagiat al tezei de doctorat a prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă.

„Am primit răspunsul la sesizarea pe care am făcut-o pe 20 ianuarie și pe care am trimis-o către UEFISCDI, care avea obligația de a verifica în termen de 3 zile respectarea cerinţelor procedurale pentru validarea din punct de vedere administrativ şi admiterea sesizării spre analiză şi soluţionare de către CNATDCU“, a scris Mihai Polițeanu, pe Facebook.

 Dacă CNADCU dă un verdict de plagiat, Ciucă trebuie să-și dea demisia

Nicolae Ciucă a respins acuzațiile și a susținut că lucrarea „a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv.”

În cazul în care CNATDU dă un verdict de plagiat, Nicolae Ciucă trebuie să-și dea demisia. În condițiile în care nu vrea nimeni de la PSD să preia conducerea guvernului, surse politice indică faptul că Dîncu s-ar sacrifica, mai ales acum când amenințările cu invadarea Ucrainei de către Rusia sunt tot mai evidente.

Mircea Dumitru, vicepreședinte al CNATDCU, a explicat care este traseul unei sesizări. „Președintele în exercițiu al Consiliului General îi cere presedintelui de panel să numească o comisie de specialisti. Președintele de panel se adresează comisiei CNATDCU care poate să analizeze această lucrare, deci în speță se adresează președintelui acestei comisii.

Se numește o comisie formată din trei-patru-cinci specialiști și aceștia în termen de 45 de zile trebuie să transmită un referat care să aibă o componentă de evaluare științifică și un referat tehnic, în cazul de față probabil de specialiști în științele militare.

Acest referat este apoi discutat în comisia de specialitate și este transmis mai departe Consiliului General, care în urma dezbaterii și în urma votului dă un verdict - plagiat sau non-plagiat.”, a explicat Mircea Dumitru pentru HotNews.