Evenimentul Zilei > Actualitate > Adrian Mutu vrea cu orice preț la Euro 2016. „Briliantul” trage spre Liga 1
Adrian Mutu vrea cu orice preț la Euro 2016. „Briliantul” trage spre Liga 1

Adrian Mutu vrea cu orice preț la Euro 2016. „Briliantul” trage spre Liga 1

La aproape 37 de ani și cu cinci mecirui bifate în prima ligă indiană, cu FC Pune City, Adrian Mutu are acum o singură țină: revenirea la națională.

România va înfrunta puternicele reprezentative ale Italiei și Spaniei, în două amicale de lux, dar selecționerul Anghel Iordănescu a anunțat că își mai dorește în patru jocuri-test puternice până la debutul turneului final din Franța. „Generalul” nu a ascuns faptul că se gâșdește la Mutu, dar atacantul trebuie să joace des și la un standard înalt.

„Briliantul” este, alături de Gică Hagi, marcatorul all-time al naționalei României, cu 35 de reușite. Până acum, la FC Pune City, românul a reușit să dea un gol și o pasă de gol, în cinci partide. Ca să se poate agăța eventual de un loc printre „tricolori”, Mutu trebuie să revină în Liga 1 şi să-şi găsească echipă, deoarece sezonul din Superliga indiană se încheie în această toamnă, iar următorul va începe abia în septembrie 2016. Potrivit Digi Sport, fostul internațional se mai află în tratative cu o formaţie din liga a doua franceză, dar şi cu una de primă ligă din Grecia. Mutu a discutat cu Iordănescu şi i s-a transmis că va intra în vederile selecţionerului doar dacă va juca meci de meci la echipa sa şi dacă avea evoluţii constant bune.