Adrian Gurzău, traficantul de influența în dosarul asigurărilor a ”căzut la pace cu DNA”. A primit doi ani și opt luni cu suspendare

Adrian Gurzău, traficantul de influența în dosarul asigurărilor a ”căzut la pace cu DNA”. A primit doi ani și opt luni cu suspendare

În momentul în care a fost adus cu duba la DNA, curajosul deputat de Cluj, Adrian Gurzău a spus că este nevinovat și că și va demonstra nevinovăția în justiție. Nu a mai ajuns însă în fața judecătorilor, deoarece a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției

Adrian Gurzău, deputat de Cluj, a recunoscut că a făcut trafic de influență pe lângă conducerea Autorității de Supraveghere Financiară în favoarea lui Angela Toncescu, ”regina asigurărilor”, care dorea să fie numită în funcția de președinte al Consiliului de Administrație a societății de asigurare-reasigurare Carpatica Asig. Gurzău a ales să cadă la pace cu procurorii DNA și semneze un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care recunoaște acuzațiile aduse și este de acord cu pedeapsa de doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. În plus Gurzău nu mai poate fi candida pentur trei ani la nicio funcție publică și s-a angajat să lucreze 70 de zile gratuit în folosul comunității.

Procurorii DNA au trimis dosarul la Înalta Curte de Casație și Justiție, care va decide în data de 16 decembrie dacă este acord cu această înțelegere sau nu. În caz contrar, judecătorii pot cenzura acest acord de înțelegere și pot să dispună o pedeapsă mai mare sau să dispună trimiterea dosarului la DNA pentru continuarea urmăririi penale.

Deputatul de Cluj, Adrian Gurzău a ținut în ultimii patru ani conducerea Autorității de Supraveghere Financiară sub o presiune constantă. În toate ieșirile publice Gurzău înfiera cu mânie proletară tot ceea ce se întâmpla la ASF. Procurorii DNA susțin că Gurzău a făcut trafic de influență pe lângă șefii din ASF contra unui contract generos.

Ne puteți urmări și pe Google News

În puținele sale ieșiri publice, Adrian Gurzău, deputatul de Cluj, la al doilea mandat de deputat, a atacat din plin conducerea Autorității de Supraveghere Financiară. Dacă nu avea treabă cu ”gazul”, atunci Gurzău avea sigur treabă cu ASF. Apoi, timpul a demonstrat, că în spatele acestor critici, deputatul trăgea sfori la ASF pentru numirea ”reginei asigurărilor”, Angela Toncescu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al societății de asigurări Carpatica Asig.

Contract de 270.000 de euro

Deși este un cunoscut contestatar al tot ceea ce înseamnă ASF, Adrian Gurzău conlucra foarte bine cu șefii acestei instituții. Cel puțin așa susțin procurorii DNA, care au cerut arestarea deputatului pe motiv că și-a traficat influența pe lângă șefii din ASF, pentru ca aceștia să aprobe numirea în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SC Carpatica Asigurări a Angelei Toncescu.

Surse judiciare susțin că în prima fază șefii ASF au respins această propunere dar că ulterior, la un nou vot, au fost de acord ca Angela Toncescu să ocupe această funcție.

În paralel, procurorii DNA susțin că firma soției lui Gurzău, care era controlată în fapt de deputat, a încheiat cu Carpatica Asig un contract în valoare de 270.000 de euro, pentru furnizarea de servicii de consultanță. Aceleași surse judiciare susțin că acest contract era de fapt plata pentru traficul de influență depus de Gurzău pentru numirea lui Toncescu ca șef al CA la Carpatica Asig.