Potrivit unor informații citate de paginademedia.ro, postul Antena 1 nu a semnat un no contract de licență pentru show-ul X-Factor.

X-Factor s-a schimbat de patru ori în cele opt sezoane, schimbând nouă jurați și două perechi de prezentatori.

Ediția din 2018 a emisiunii a fost presărată cu un scandal după ce câștigătoarea, Bella Santiago, a primit marele premiu în valoare de 100.000 de euro.

„A castigat in detrimentul a 3 copii ce abia s-au apucat de cantat … nu pt ca ar fi fost mai buna neaparat , dar experienta s-a vazut . Nu a cantat extraordinar , nici foarte rau , doar decent . Piesele alese cu grija fara sa o puna in dificultate , in timp ce Cristi a avut parte de un duet nefericit cu Nicole iar Doinita de unul dezastruos ca si alegere muzicala cu Luminita Anghel. / Parca ar fi fost aranjat totul de la inceput: Au fost voci mult mai mari decat ea / Pt mine Cristina a fost x factorul de anul ăsta! Bella a fost impusă de către tot ce înseamnă x factor sa fie votată. Asta dacă a fost atât de votată, cea ce nu cred”, sunt doar câteva dintre comentariile celor nemulțumiți de prestația Bellei Santiago.