Evenimentul ZileiInternationalAdevărul despre umilirea șefei Comisiei Europene la Ankara. Erdoğan, scos basma curată

Adevărul despre umilirea șefei Comisiei Europene la Ankara. Erdoğan, scos basma curată

Adevărul despre umilirea șefei Comisiei Europene la Ankara. Erdoğan, scos basma curată
Dornici să țteargă price pată de pe obrazul președintelui Recep Tayyip Adevărul despre umilirea șefei Comisiei Europene la Ankara. Erdoğan, scos basma curată, jurnaliștii turci au muncit din greu să adune toate declarațiile care arată că nu gazdele au fost de vină pentru situația umilitoare în care a fost pusă Ursula von der Leyen.

De trei zile încoace, umilința la care a fost supusă președinta Comisiei Europene e capul de afiș al dezbaterii din mass media și de pe internet. Multe voci au considerat drept o umilire publică faptul că Ursula van der Leyen a fost lăsată inițial să stea în picioare (apoi invitată să se așeze pe o canapea aflată în apropiere) în timpul întâlnirii, în timp președintele Consiliului European și liderul turc s-au așezat pe fotoliile din centrul sălii unde a avut loc evenimentul.

Cine e de vină?

Adevărul este, susțin jurnaliștii turci, că țara lor nu este în niciun fel responsabilă pentru organizarea ședinței de marți între oficialii Uniunii Europene și președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, deoarece aceasta a avut loc în conformitate cu cerințele protocolului UE.
În sprijinul acestor informații, ziarul Daily Sabah aduce mai multe declarații ale unor foști și actuali demnitari europeni.


Un război al SUA împotriva Chinei ar debuta cu o înfrângere. Avertisment teribil din Taiwan


„Când călătoream cu (Donald) Tusk sau (Herman) Van Rompuy, am respectat întotdeauna acea ordine de protocol … În mod normal, aveam un scaun lângă președintele președintelui consiliului, dar uneori s-a întâmplat să stau pe o canapea „, a declarat Jean-Claude Juncker, fost șef al Comisiei Europene, într-un interviu telefonic acordat site-ului Politico.

Ursula von der Leyen e numărul 2?

Explicând ierarhia și subliniind că protocolul pentru von der Leyen ar trebui să fie diferit, el a spus că președintele consiliului este numărul unu și președintele comisiei este numărul doi, în conformitate cu dispozițiile protocolului.
De aceeași părere este și cotidianul francez Liberation, care susține că protocolul european a fost respectat.


Bitcoin este o armă secretă în războiul pentru supremația mondială. O nouă teorie a conspirației sau purul adevăr?


Diplomatul francez Gerard Araud, fost ambasador în Israel, la ONU și în SUA, a menționat, de asemenea, regulile UE privind protocolul și a spus că Turcia nu are nicio responsabilitate în această privință.

Protocolul  UE e de vină?

Oficialii actuali nu par, însă, de aceeași ăîrere. Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a spus că toată lumea ar trebui să se concentreze pe relațiile UE-Turcia, adăugând că șefii instituțiilor UE ar trebui tratați în mod egal. Mai mult, el i-a îndenat pe experții în protocol din echipa Ursulei von der să ia măsurile necesare pentru a preveni să se repete un incident similar, scrie Daily Sabah.

Desigur au fost și oficiali europeni care au încercat să pună tot scandalul pe seama presei, care  nu ar fi investigat serios situația. Problema este că Ursula von der Leyen este cea care a atras valul de comentarii prin atitudinea ofensată pe care a afișat=o în timpul întrevederii. Ar trebui să înțelegem. oare, că nici  măcar șefa Comisiei Europene nu cunoaște protocolul?

Ucraina are o armă secretă pentru războiul cu Rusia. România, prinsă la mijloc


Accesează: