Evenimentul Zilei > Politica > Adevărul despre Raed Arafat. Ministrul de Interne caută dovezile unor fraude uriașe. Surse
Adevărul despre Raed Arafat. Ministrul de Interne caută dovezile unor fraude uriașe. Surse

Adevărul despre Raed Arafat. Ministrul de Interne caută dovezile unor fraude uriașe. Surse

Raed Arafat, secretarul de stat de la Ministerul de Interne, a devenit din nou subiect de știri. Ca urmare a unui control ordonat de noul ministru de Interne, Marcel Vela. Din nou sunt invocate existența unor fraude uriașe în sistemul de achiziții, mai ales în zona SMURD.

Surse din Ministerul de Interne, consultate de evz.ro, au susținut că există informații serioase privind modul în care s-au făcut unele achiziții în domeniul de sănătate. S-au menționat numeroase nereguli, unele vizând modificarea unor caiete de sarcini pentru achiziția unor ambulanțe, dar și despre prețul foarte mare la care sunt achiziționate elicopterele SMURD.

„Vorbim despre multe milioane de euro, despre o încrengătură legislativă pe care a construit-o Arafat și protectorii săi politici pentru a împiedica orice control eficient al cheltuirii banului public. Arafat a devenit stat în stat. Nimeni nu-l poate controla!”, au declarat sursele citate, în exclusivitate pentru evz.ro.

De celalată parte, Raed Arafat este apărat de mai mulți politicieni și ziariști, în frunte cu Radu Tudor și Victor Ponta. Aceștia consideră că asistăm la o bătălie politică. Miza fiind banii alocați achizițiilor din domeniul sănătății.

Una din ipoteze a fost oferită de Victor Ponta care a spus că, după părerea sa, este vorba despre un atac concentrat împotriva lui Raed Arafat pentru a se prelua achizițiile din sistemul de sănătate.

„Sistemul de sănătate nu trebuie să încapă pe mâini străine. Să distrugi un sistem care funcționează e total greșit. Cioloş şi Voiculescu susțin aceasta campanie împotriva lui Arafat. Ultima redută în sănătate e Raed Arafat. El lucrează din vremea lui Tăriceanu. E un profesionist. Cioloş şi Voiculescu vor să pună mâna pe Primăria Capitalei, care are 19 spitale”, a spus Ponta, citat de România TV.

Vela: Arafat nu e centrul Universului

În cursul zilei de ieri a început scandalul: „Nu este vorba de o persoană în sine, că văd că se polarizează, se fac discuţii, estimări, pronosticuri, cu privire la a fi sau a nu fi Arafat în continuare în fruntea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Noi evaluăm întreaga activitate, întregul departament, întregul Inspectorat General şi această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice, evident, şi pe domnul Arafat. Dar nu este domnul Arafat centrul Universului şi pentru dânsul noi, acum, facem o analiză personală.

Întreaga activitate a Departamentului este importantă pentru România, salvarea nu o face domnul Arafat când se întâmplă ceva, o fac profesioniştii din Departament – de la pompieri, de la salvatori, de la SMURD, de la toţi cei care se implică – şi eu nu cred că România şi Departamentul stau într-o persoană, la fel cum Ministerul nu stă într-un politician care vine şi pleacă din acest minister”, a declarat Mircea Vela, ministrul de Interne.

Arafat: E o campanie concentrată

„Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez. Dacă sunt demis, e dreptul oricui să facă asta, să mă demită dacă vor. Ce consider după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă este că atacurile sunt intensificate, pentru că atacurile sunt de foarte mult, cu mesaje prestabilite. Mesaje coordonate precum ”de prea mult timp este, a îmbătrânit, să vină tinerii” sau ”a făcut ceva bun, a făcut SMURD-ul, dar acum nu mai ştie, trebuie să plece” au fost mesaje prin social media. Apoi s-au intensificat după apariţia faimosului film înainte de comemorarea de la Colectiv, pe care cineva l-a avut şi l-a dat abia atunci”, a declarat Arafat.

El a precizat că sunt destule oportunităţi în altă parte, unde nu îl consideră bătrân.

”Şi sunt convins că în secunda în care zic: ”Sunt liber”, o să vină şi altele. Varianta a treia ar fi să stau la UPU Târgu Mureş, dar după o lună, două o să mă toace. Probabil că asta o voi face după ce se decide, plecarea din ţară. Nu există altă alternativă. Eu nu accept poziţii date, la nivel statal. Nu negociez poziţii. Dacă este să mă duc afară, mă duc pe efort propriu”, precizat Raed Arafat, citat de Digi 24.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: