Dezvăluire incredibilă legată de facturile la gazele naturale plătite de români. Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a afirmat că instituția pe care o conduce va demara verificări la companiile furnizoare de gaze naturale, existând semnale că unii dintre ele ar fi ” umflat” facturile consumatorilor casnici care s-au branșat la rețeaua de gaze naturale.

Potrivit președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, suma achitată în plus s-ar fi ridicat la 2.000 de lei, furnizorii solicitând taxe mai mari cu mii de lei comparativ cu prețul corect, potrivit realitatea.net.

„Suspiciunea noastră este că majoritatea operatorilor din țară, în anumite perioade, au luat taxe prea mari pentru conectarea la rețelele de gaz. Fie că au impus anumite firme sau au dirijat pe consumatori să folosească anumite firme, fie că au perceput ei înșiși taxe prea mari, în orice caz cei care s-au conectat la rețele în ultimii ani au fost păgubiți.

Avem un caz care e aproape de finalizare unde estimăm noi că oamenii au plătit cu două mii de lei în plus față de cât ar trebui să plătească. Investigăm dacă aceste suspiciuni se confirmă și dacă se confirmă vom da o amendă și va fi câteva procente din cifra de afaceri”, a declarat Bogdan Chirițoiu.