Adevărul despre epilarea în zona inghinală

Adevărul despre epilarea în zona inghinală

Specialiştii subliniază că acesta este un subiect la fel de sensibil ca şi activitatea propriu-zisă.

Este vorba despre epilarea în zona inghinală. Fie că optezi pentru saloanele profesionale sau preferi să te ocupi singură de acest aspect, există câţiva paşi pe care să îi urmezi dacă doreşti ca acest tip de epilare să fie cât mai eficient și cât mai puțin dureroasă.

Lungimea necesară

Lasă-ți părul să crească 4 săptămâni, înainte de a te epila. În acest fel, firele de păr vor avea lungimea necesară pentru a putea fi îndepărtate eficient cu ceară – iar operațiunea va fi mai puțin dureroasă. Abține-te să te epilezi cu 5 zile înainte și după mestruație. În perioada aceasta, organismul tău e mai sensibil.  Exfoliază pielea cu o seară înainte de a merge la cosmeticiană. Folosește un scrub pe bază de zahăr, pentru a îndepărta celulele moarte și a permite o depilare mai lină. Însă, nu uita: după ce te-ai epilat, nu mai folosi scrubul în zonă 2-3 săptămâni după aceea, pentru că îți poate irita pielea.

Ai grijă să nu faci exerciții fizice în forță imediat după operațiunea de îndepărtare a părului. Transpirația în zona proaspăt depilată provoacă iritație. În ziua „cu pricina” nu purta colanți sau pantaloni strâmți și nici haine negre, pe care s-ar putea vedea pudra de talc care îţi este aplicată după epilare.

Solicitaţi un tratament de post-epilare. Există loțiuni sau creme pe bază de zinc sau aloe vera care calmează roșeața de după operațiune. Cu cât te epilezi mai des, cu atât o să te doară mai puțin de fiecare dată. Prima oară durerea e cea mai intensă, apoi părul crește mai puțin aspru și este mai ușor de îndepărtat.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News