Evenimentul Zilei > Social > Adevărata moștenire a lui Ceaușescu a ieșit la suprafață! Anunț oficial
Adevărata moștenire a lui Ceaușescu a ieșit la suprafață! Anunț oficial

Adevărata moștenire a lui Ceaușescu a ieșit la suprafață! Anunț oficial

Privind în urmă, la finalul Epocii de Aur, dar și în prezent, românii au ajuns la concluzia că trăiau mai bine în regimul lui Nicolae Ceaușescu decât o fac în prezent, în democrație și capitalism.

Privind în urmă, la finalul Epocii de Aur, dar și în prezent, românii au ajuns la concluzia că trăiau mai bine în regimul lui Nicolae Ceaușescu decât o fac în prezent, în democrație și capitalism.

Asta reiese dintr-un sondaj efectuat recent de INSCOP. Astfel, majoritatea românilor consideră că traiul din prezent este mai rău decât cel din 1989, anul căderii regimului comunist și al lichidării lui Nicolae Ceaușescu.

Politologul și directorul INSCOP, Remus Ştefureac, a observant că foarte mulți dintre cei chestionați susţin că situaţia generală a ţării este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani.

Amintim că rezultatele sondajului INSCOP au fost publicate marţi de Ştefureac. Cercetarea a fost publicată pe Facebook și evidențiază că 63% dintre români acuză condițiile de viață din prezent.

Câți români cred că acum e mai bine ca-n 1989

Ei cred că situaţia generală din România este mai rea decât cea din urmă cu 30 de ani. În același timp, 23,4% consideră că este mai bună, 9,3% cred că este la fel, iar 4,3% – nu ştiu sau nu au răspuns.

Așa arăta Nicolae Ceaușescu în 1986

Totodată, sondajul a reliefat că pesimismul populației este la cote ridicate. Românii nu cred că în România se va schimba ceva în bine nici măcat în următoarele decenii.

Când au fost rugați să spună cum va fi situaţia generală peste 30 de ani, 44,6% dintre aceștia au răspuns că va fi mai rea, 30,9% mai bună, 11,6% la fel ca până acum şi 12,9% dintre ei nu au ştiut sau nu au răspuns.

Epoca de Aur stârnește melancolii

„Datele sociologice surprind un pesimism cronic teribil al populaţiei României în care prezentul este perceput ca fiind mult mai rău decât trecutul din urmă cu 30 de ani, iar viitorul de peste 30 de ani este perceput drept mai rău decât prezentul″, a scris Ştefureac, pe Facebook.

Mai departe, acesta a subliniat că datele sociologice pe care le-a prezentat fac parte dintr-un sondaj INSCOP Research sprijinit de STRATEGIC Thinking Group. Totodată, datele au fost culese telefonic, între 2 şi 5 septembrie, pe un eşantion de 854 respondenţi.

Altfel, directorul INSCOP a amintit că în 2014, în Barometrul INSCOP Adevărul despre România, 12% dintre români spuneau că viaţa va fi mai rea peste 25 de ani şi 40% că viaţa atunci era mai rea decât înainte de 1989.