Evenimentul Zilei > Social > Ada Condeescu, alături de Lars Von Trier la Gala Premiilor Academiei Europene de Film
Ada Condeescu, alături de Lars Von Trier la Gala Premiilor Academiei Europene de Film

Ada Condeescu, alături de Lars Von Trier la Gala Premiilor Academiei Europene de Film

Împreună cu starul din „The Dark Valley”, românca va înmâna un premiu

La numai 26 de ani, actriţa Ada Condeescu se bucură de mare succes internațional. Românca a fost invitată de Academia Europeană de Film să înmâneze un premiu la a 27-a ediţie a Galei Premiilor Europene de Film, care va avea loc în Letonia, la Riga. Sâmbătă, 13 decembrie, Ada, care a jucat până acum roluri principale în șase filme românești și internaţionale de lungmetraj, va sta la gală printre personalităţi importante ale lumii cinematografiei mondiale precum Charlotte Gainsbourg, Lars Von Trier, Tom Hardy, Marion Cotillar sau Steve McQueen, regizorul care a luat Oscar pentru filmul „12 ani de sclavie” și care anul acesta va fi recompensat de către Academia Europeană de Film cu Premiul „European Achievement în World Cinema”.

Gala, transmisă pe HBO

Ada Condeescu va înmâna premiul pentru cea mai bună imagine și cel mai bun sunet și îl va avea alături de ea, pe scenă, în acest demers, pe actorul austriac Tobias Moretti, cel care a jucat rolul principal în „The Dark Valley”. „Am fost foarte onorată de această invitaţie. Sunt emoţionată că voi fi împreună cu cei mai importanţi regizori ai momentului și cu actori minunaţi. Va fi o adevărată bucurie să fiu pe aceeași scenă cu vârfurile cinematografiei europene și să fiu în preajma oamenilor pe care îi ador și care m-au inspirat ani la rând prin filmele lor”, a spus actriţa.

România a fost în lumina reflectoarelor la Gala Filmului European în 2010, când filmul „Eu când vreau să fluier, fluier” a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun film de debut”. Academia Europeană de Film organizează Gala Filmului European din 1988 și premiază excelenţa în cinematografia europeană prin 10 categorii, dintre care cea mai importantă este „Filmul Anului”. Gala din 13 decembrie de la Riga, la care va participa și actriţa Ada Condeescu, va putea fi văzută în România, live, pe HBO.