Evenimentul Zilei > Sport > Acuzații dure pentru un fost vicepremier! ”Păpușar, s-a folosit de toate mecanismele”
Acuzații dure pentru un fost vicepremier! ”Păpușar, s-a folosit de toate mecanismele”

Acuzații dure pentru un fost vicepremier! ”Păpușar, s-a folosit de toate mecanismele”

Fostul mare arbitru internațional de fotbal și fost patron al FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a recunoscut că în fotbalul românesc lumea politică este foarte activă.

Din cauza acestor interese, mai spune Porumboiu, anumite echipe de fotbal sunt favorizate, iar altele, cele mai multe, defavorizate.

“M-am uitat recent la meciurile Vasluiului și nu-mi vine să cred cum de nu am câștigat campionatul. Nu știu dacă mai sunt jucători la noi de valoarea celor care au fost la Vaslui. Dau doar câteva nume, Adailton, Wesley, Sânmărtean. Dar nu eram pe o anumită listă. Nu putem să spunem că politicul a fost în afara acestor jocuri. Suntem o țară de acoperiți! Cei care au oferit bani, n-au riscat, pentru că erau acoperiți. Au luat bani cei care dădeau soluțiile atunci, cei care dirijau arbitrii… credeți că s-a făcut totul pe simpatii, pe ochi frumoși?”, a spus Adrian Porumboiu.

Omul de afaceri a mai explicat cum funcționează sistemul: De exemplu, în Federația Română de Fotbal sunt exact aceiași oameni ca în vremea în care instituția era condusă de Mircea Sandu. ”Vechea gardă e noua gardă, în afara președintelui FRF. Au rămas pe la comisii aceleași personaje, majoritatea. Nu s-a schimbat nimic, s-a pus o altă machetă. S-a schimbat doar decorul, interiorul e același”.

Porumboiu a mai afirmat la emisiunea sportivă de la Realitatea Plus că Vasile Dâncu, strategul PSD, este și ”păpușarul” care face aceste jocuri. ”Dintotdeauna a fost implicarea politicului. De curând a devenit mai evidentă și cu măsuri mai bine așezat, în anumite laboratoare. Dâncu e priceput la treaba asta. Din păcate, ce s-a întâmplat la fotbal se întâmplă în întreaga societate. Dâncu l-a luat pe Burleanu, nu invers. Dâncu s-a folosit de toate mecanismele“

Acuzațiile de implicarea a politicului în lumea fotbalului nu privesc doar FRF. În 2017, la alegerea lui Gino Iorgulescu, în funcția de președinte Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a spus că Liviu Dragnea s-a implicat activ în aceste alegeri. Acest acuzații l-au făcut pe Iorgulescu să reacționeze: ”Dragnea nu s-a implicat în alegerea președintelui la LPF. Celelalte două cluburi, Sepsi și Botoșani, au întârziat, poate și ele ar fi dat propunerea pentru un nou mandat. M-au asigurat că îmi dau votul și mi l-au dat”, a mai spus Gino Iorgulescu.