Evenimentul Zilei > Justitie > ACUZAŢII DNA: George Scripcaru a cerut şpagă 100.000 de euro pentru a cumpăra pachete de mâncare, tricouri, pixuri şi brichete inscripţionate PDL
ACUZAŢII DNA: George Scripcaru a cerut şpagă 100.000 de euro pentru a cumpăra  pachete de mâncare, tricouri, pixuri şi brichete inscripţionate PDL

ACUZAŢII DNA: George Scripcaru a cerut şpagă 100.000 de euro pentru a cumpăra pachete de mâncare, tricouri, pixuri şi brichete inscripţionate PDL

Primarul Braşovului, George Scripcaru, este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, după ce ar fi facilitat unor firme încheierea de contracte cu municipalitatea, o parte din banii obţinuţi în mod injust fiind utilizaţi, din dispoziţia sa, în campania pentru alegerile locale din 2012.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus continuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului George Scripcaru, pentru abuz în serviciu (patru infracţiuni) şi luare de mită.

Una din acuzaţiile procurorilro DNA la adresa lui George Scripcaru: “ca urmare a înțelegerii prealabile cu administratorul unei alte societăți comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrări (deși societatea nu avea experiență în domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrări neefectuate. O parte din banii obținuți în mod injust au fost utilizați, din dispoziția sa, pentru achiziționarea de materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012”.

Cine este firma

Potrivit unor surse judicare beneficiarul Primăria Braşov a achitat constructorului ASP Agregate SRL nejustificat suma de 1.914.926,15 de lei, sumă care reprezintă prejudiciu pentru municipiul Brașov și folos necuvenit pentru ASP Agregate SRL.

  Sursele citate au explicat că în ceea ce privește derularea acestor lucrări, din probele administrate  în cauză a rezultat că ASP Agregate SRL a beneficiat de această lucrare urmare a unei înțelegeri prealabile frauduloase între afaceristul Călin Pop și Georeg Scripcaru acesta din urmă pretinzând ca în schimbul atribuirii lucrării o parte din banii primiți în mod necuvenit de la Primăria Brașov (aproximativ 100.000 euro) să fie utilizați de Pop Călin pentru achiziția de materiale electorale (pixuri, brichete etc.) și pentru achiziționarea  a aproximativ 2.000 de pachete cu alimente în campania pentru alegerile locale din anul 2012.

 

Declaraţia afaceristului

Din declarația afaceristului Călin Pop rezultă modalitatea în care banii decontați de la Primăria Brașov au fost utilizați pentru materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012.

 

”Primarul mi-a spus că a înțeles, atunci când i-am spus de pretensionare și de diferența de bani și că voi fi anunțat ce trebuie să fac cu această diferență.Înainte de campania electorală din mai 2012 primarul mi-a spus că îmi va da Cristina Antonie (prietena primarului) o listă . Am mers la sediul RTT și m-am întâlnit cu Cristina care mi-a dat o listă cu materiale promoționale PDL – Colegiul Făgăraș, fiind identificate cu nr. câte tricouri, pixuri etc.  Produsele au fost achiziționate de la SC Style Advertising SRL Făgăraș, discutând cu domnul director Alexandru Sas, care este și consilier UNPR Făgăraș și de la SC SM GRAPH SRL Făgăraș.  La ceastă firmă am discutat cu Obadă Florin și cu Marian.Din câte îmi aduc aminte o parte din materiale au fost ridicate de Horațiu Braga, secretar PDL Brașov , persoană pe care am și anunțat-o când acestea au fost gata. Așa am primit dispoziții de la domnul primar și așa am procedat. ”

La data de 29 iunie 2015 reprezentanții SC Style Advertising SRL au depus la sediul instituției înscrisuri privitoare la relațiile comerciale cu societăți controlate de POP CĂLIN, constatându-se că în luna mai 2012, societatea a prestat servicii de publicitate constând în inscripționarea a 4000 de pixuri, 2000 de cutii chibrituri, 3500 brichete personalizate,achiziții nejustificate pentru o societate ca SC ASP Agregate SRL.