Evenimentul Zilei > Social > Minoră, hărțuită de un profesor. Mesaje terifiante trimise de dascăl
Minoră, hărțuită de un profesor. Mesaje terifiante trimise de dascăl

Minoră, hărțuită de un profesor. Mesaje terifiante trimise de dascăl

Un profesor de la un liceu din județul Prahova a fost acuzat de o elevă de hărțuire sexuală. Cadrul didactic a trimis minorei o serie de mesaje cu tentă sexuală pe o rețea de socializare.

Acuzații de hărțuire sexuală la adresa unui profesor! După ce pe rețelele de socializare au apărut capturi dintr-o conversație cu evidentă tentă sexuală purtată de un profesor cu o elevă, au fost demarate o anchetă internă a liceului din Mizil și una a poliției, potrivit publicației locale Observatorul Prahovean.

Eleve abuzate verbal, într-un mod sexual, de către profesorul lor

„Asta se întâmplă în momentul de față într-un liceu din Mizil. Eleve abuzate verbal, într-un mod sexual, de către profesorul lor”, a fost mesajul utilizatorului de Facebook care a făcut publice imaginile.

„Rar am întâlnit în cariera mea didactică de 25 de ani o elevă așa de sensibilă, implicată, delicată, fragilă în aparență, dar puternică de fapt. Sunt bucuros/norocos că am în clasa mea o astfel de elevă și voi încerca să mă ridic la înălțimea așteptărilor tale”, îi scrie cadrul didactic, într-un mesaj, elevei sale.

Acuzații de hărțuire sexuală la adresa unui profesor!  „Vreau un mesaj cu vocea ta, acum”

Într-o altă discuție, fata se scuză că nu e prea activă la ora de clasă. Iar profesorul îi scrie aluziv: „Vreau un mesaj cu vocea ta, acum, te rog”. Eleva îl acuză pe profesor, iar acesta se apără și susține că altcineva trimite mesajele în locul lui de pe contul respectiv: „Voi căuta vinovatul și-l voi da în judecată. Nu am nimic de ascuns și nici de care să-mi fie rușine”.

Existau zvonuri că elevele au avut contacte intime cu domnul profesor

Eleva de liceu a transmis că a luat poziție din cauza relației „prea strânse” cu dascălul respectiv. De menționat că au existat zvonuri că mai multe eleve „dintr-a 9-a au avut contacte intime cu domnul profesor. Nu sunt în măsură să vă întreb de alte fete, eu doar am auzit ce se întâmplă prin liceu”.

În urma acestui comentariu, cadrul didactic încheie orice discuție cu eleva, urmând a comunica „numai pe grupul clasei”.

Conducerea liceului: „Dacă cele sesizate se vor confirma, vor fi luate toate măsurile legale”

Maria Divoiu, directorul Liceului Teoretic Grigore Tocilescu, a declarat presei: „Vă pot confirma că acest caz a ajuns în atenția noastră. Persoana vizată este profesor aici. Ne-am autosesizat pe baza imaginilor și am declanșat imediat o anchetă internă. Cu siguranță, dacă cele sesizate se vor confirma, vor fi luate toate măsurile legale”. Lavinia Radu, purtătorul de cuvânt la IPJ Prahova, a confirmat că speța este cercetare, urmând ca polițiștii să verifice veridicitatea acuzațiilor ajunse în spațiul online.

La începutul anului, un scandal asemănător a avut loc la Piatra Neamț. Un profesor de matematică din fost acuzat că a hărțuit o elevă: „Credeam că trimiți o poză cu tine goală. Nu am pus 2 și 3 la elevele frumoase”. La o zi după izbunirea scandalului, dascălul a demisionat.

Sursă: Libertatea

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: