Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzații de evaziune la adresa lui Mălin Bot. Controversatul jurnalist afirmă că sunt minciuni din partea AUR
Acuzații de evaziune la adresa lui Mălin Bot. Controversatul jurnalist afirmă că sunt minciuni din partea AUR

Acuzații de evaziune la adresa lui Mălin Bot. Controversatul jurnalist afirmă că sunt minciuni din partea AUR

Mai multe acuzații de evaziune fiscală au fost formulate la adresa controversatului jurnalist Mălin Bot pe un site de știri care face referire la un dosar de cercetare deschis în Timiș.

Acuzații de evaziune fiscală la adresa lui Mălin Bot. De această dată, acuzațiile vin din partea unui site, 4media.info, potrivit căruia pe numele lui Mălin Bot ar fi „un dosar de cercetare fiscal” în județul Timiș.

Potrivit sursei citate, Mălin Bot ar fi încasat mai multe sume pe care nu le-a declarat prin platforma Patreon.com. Site-ul 4media.info vorbește despre sume de ordinul miilor de euro. Este vorba de sume de ordinul a mii de euro pe care Mălin Bot le-ar fi încasat în fiecare lună, în ultimii cinci ani.

„Sumele respective ar fi trebuit să fie facturate și declarate la fisc deoarece reprezintă venituri obținute din activitatea de jurnalist. Practic acesta a prestat activități economice fără a emite factură și dispunând de bani după bunul plac. Cel care se pretinde a lupta împotriva hoților se dovedește în realitate a fi exact un … hoț. La adresa lui Mălin Bot există în acest moment un dosar de cercetare fiscală deschis în județul Timiș, acolo unde jurnalistul își are declarat sediul, deși nu calcă prea des pe «acas㻓, susține site-ul citat.

Potrivit celor arătate de site, alte sume provin și din surse PNL. Așa s-ar explica de ce jurnalistul nu dă publicității prea multe material despre liderii acestui partid.

Replica lui Mălin Bot după noile acuzații de evaziune

La câtva timp după apariția informațiilor, Mălin Bot a făcut o postare pe Facebook, pe acest subiect. El acuză AUR că s-ar afla în spatele site-ului care a publicat acuzațiile la adresa sa. El a precizat că informațiile distribuite despre așa zisul dosar de evaziune fiscală sunt false. Mălin Bot a precizat că informațiile au fost răspândite special pentru a-l denigra.

„Dorin Marius Lulea s-a încurcat la telefon, când l-am întrebat de ce denigrează cu informații inventate publicate pe site-urile AUR. Inițial s-a prefăcut că nu știe despre ce este vorba pentru ca apoi să demonstreze că știa subiectul. Important este că a recunoscut și el că e site-ul AUR cel care a publicat articolul mincinos în care au inventat că eu fac evaziune fiscală, șantaj, că primesc bani de la partide. Îl voi da în judecată pe Lulea pentru aceste minciuni inventate despre mine și răspândite pe site-ul de propagandă AUR”, a scris Mălin Bot în postarea pe Facebook.

Potrivit spuselor sale, deținătorul site-ului pe care au apărut acuzațiile la adresa sa este o societate comercială. Aceasta ar avea sediul, potrivit postării, într-o vilă în care George Simion, liderul AUR a participat la un chef ilegal.

Mălin Bot a solicitat retragerea materialului

Mălin Bot a subliniat că informațiile publicate sunt falsuri și că i-a cerut autorului să le retragă de pe site.

„Situația este cu atât mai gravă cu cât am publicat deja de ore bune extrasele din ghișeul virtual ANAF unde se văd toate plățile făcute de mine, deci Lulea nu are nicio scuză și denigrează cu rea-credință, voit”, a scris Mălin Bot.

Nu este prima oară când Mălin Bot este acuzat de evaziune fiscală din cauza sumelor pe care le încasează. Rămâne să vedem cum va evolua acest caz. Deocamdată pare o răfuială între două persoane care se cunosc destul de bine. Nu este exclus, însă, ca în următoarele zile, totul să se transforme într-un mare scandal, cu și mai multe acuzații, așa cum s-a mai petrecut și în trecut.