Evenimentul Zilei > Social > Acuzaţii-bombă din interiorul sistemului de sănătate: „Autorităţile prezintă cifre false”
Acuzaţii-bombă din interiorul sistemului de sănătate: „Autorităţile prezintă cifre false”

Acuzaţii-bombă din interiorul sistemului de sănătate: „Autorităţile prezintă cifre false”

Noi acuzaţii cu privire la numărul de infectări cu Covid-19 vin din partea reprezentanților Federației Solidaritatea Sanitară.
Federația Solidaritatea Sanitară acuză autorităţile că prezintă cifre false în raportările Covid 19 și oferă drept dovadă situația cadrelor medicale decedate.

Ce nu se înteţelege cu privire la raportările zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară din România susțin că nu înțeleg „cum sunt numărați eroii de către autorități” și se întreabă dacă este o „eroare în procesul de numărare sau gravă impietate față de memoria cadrelor medicale răpuse de COVID-19”. Asta după ce au analizat cifrele comunicate de Ministerul Sănătății și Grupul de Comunicare Strategică potrivit cărora „până în data de 27 octombrie un număr de 3847 cadre din rândul personalului medical (medici, asistenţi medicali, ambulanţieri şi infirmieri) au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Au fost înregistrate şi 33 DECESE în rândul aceluiaşi personal medical”.

Sindicaliștii solicită explicații de la autorități pentru a înţelege mecanismul de numărare

„Nu înțelegem cum ne sunt numărați eroii de către autorități, toate decesele monitorizate de noi putând fi identificate ușor, pe platformă precizându-se inclusiv unitatea în care și-a desfășurat activitatea, vârsta, categoria profesională, data decesului și numărul comorbidităților cunoscute”, scrie în mesajul lansat public de către sindicaliști.

Potrivit datelor Federației Solidaritatea Sanitară din România până în data de 27 octombrie s-au înregistrat 45 de decese

În opinia lor, este vorba despre 42 de decese în sectorul de activitate Sănătate: 17 asistenți medicali, 15 medici, trei infirmiere, doi ambulanțieri, un brancardier, o îngrijitoare și trei personal nemedical). De asemenea, sunt trei decese în sectorul de activitate Asistență socială: o asistentă medicală, o infirmieră și o asistentă socială.
Numărul total al personalului infectat cu SARS-CoV-2, incluzând personal medical și nemedical, este de 7.499 din care 6.679 în sectorul de activitate Sănătate și 820 în sectorul de activitate Asistență socială, mai arată comunicatul.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.