Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzată că a numit-o „țigancă împuțită” pe Begu, franțuzoaica Garcia a fost AFECTATĂ de mesajele românilor: „M-au rănit profund”
Acuzată că a numit-o „țigancă împuțită” pe Begu, franțuzoaica Garcia a fost AFECTATĂ de mesajele românilor: „M-au rănit profund”

Acuzată că a numit-o „țigancă împuțită” pe Begu, franțuzoaica Garcia a fost AFECTATĂ de mesajele românilor: „M-au rănit profund”

Tenismena Caroline Garcia (44 WTA) a fost acuzată de rasism după ce a apărut ipoteza cum că ar fi numit-o pe Irina Begu (34 WTA) „țigancă împuțită”, în timpul unei partide din cadrul turneului de la Charleston, încheiată cu succesul româncei, scor 6-4, 2-6, 7-6.

Dovezi nu au existat în acest caz, iar Irina Begu și oficialii WTA au spus că acest incident nu a avut loc în timpul jocului celor două tenismene, din runda inaugurală a întrecerii din SUA, negăsind probe care să o incrimineze pe Caroline Garcia.

La scurt timp după ce a apărut acest scandal, lansat de presa din Portugalia, românii au luat cu asalt pagina de Facebook al jucătoarei din Franța. 10.000 de comentarii jignitoare la adresa franțuzoaicei au fost poste de fanii români pe contul lui Garcia.

Acum, Caroline Garcia a reacționat după ce a fost asalată de aceste mesaje jignitoare, spunând că a fost rănită: „La turneul de la Charleston am avut un început de săptămână extrem de greu. Toate acele lucruri care mi-au fost adresate personal m-au rănit profund. Am încercat să mă gândesc la altceva”.

Mai mult, sportiva din Hexagon  a cucerit titlul în turneul de dublu de la Charleston, împreună cu Kristina Mladenovic (Franţa), scor 6-2, 7-5 în finala cu Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova (SUA/Cehia).