Acuzat de SPĂLARE DE BANI în dosarul ”Leasing pentru interlopi” și evaziune de MILIOANE DE EURO cu cereale și utilaje. Ultima afacere: VINDE FOSTA ORTOPEDIE din Timișoara. Cine este Tailor Căcărează

Acuzat de SPĂLARE DE BANI în dosarul ”Leasing pentru interlopi” și evaziune de MILIOANE DE EURO cu cereale și utilaje. Ultima afacere: VINDE FOSTA ORTOPEDIE din Timișoara. Cine este Tailor Căcărează

Reținut joi seara împreună cu partenerul său de afaceri și distracție, Cristian Dumitru Popa, Tailor Căcărează, 46 de ani, este un mai vechi cunoscut al organelor de anchetă. El a fost deja trimis în judecată, în toamna lui 2014, pentru evaziune fiscală cu cereale, dar a făcut afaceri penale și cu finul lui Nuțu Cămătaru, și e cercetat și pentru spălare de bani alături de vicepreședintele PSD Caraș Severin. Mai nou, Tailor Căcărează s-a lansat în afaceri imobiliare de sute de mii de euro, pe OLX.

Acum patru ani, când evaziunea ”suveică” cu cereale pusă la cale de Popa și Căcărează a fost descoperită în urma unor controale ale fiscului, firmele administrate de cei doi foloseau ca intermediar firme fantomă din Serbia, conduse de samsarul Krivocuka Vladimir din Belgrad. Când controalele Gărzii Financiare au început să se apropie periculos de evazioniști, sârbii au preluat din mers părțile sociale ale firmelor lui Căcărează și Popa și s-au retras în țara lor, stat extracomunitar, unde autoritățile române nu puteau interveni. Așa se face că ancheta în cazul acesta s-a prelungit până acum, când s-a putu proba un prejudiciu adus bugetului statului de 2,5 milioane de euro, conform DNA.

Trimis în judecată pentru evaziune fiscală

În noiembrie 2014 Tailor Căcărează a fost trimis în judecată pentru altă vaziune fiscală cu cereale, alături de un alt membru al familiei sale, Dumitru Căcărează. Potrivit procurorilor, cei doi sunt acuzaţi de evaziune fiscală în formă continuată. „În perioada august-decembrie 2006, inculpatul Căcărează Vasile Tailor, în calitate de administrator al SC Tailor Trans SRL, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii şi a menţionat în declaraţiile privind TVA, un număr de 162 facturi fiscale de achiziţii de cereale false, în vederea stabilirii unor obligaţii fiscale eronate, cauzând prin aceasta un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.943 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Căzărează a făcut afaceri penale și cu finul lui Nuțu Cămătaru

De numele lui Tailor Căcărează se leagă și un dosar penal mai vechi, din 2013, ”leasing pentru interlopi”. Suspecții cumpărau în leasing mașini de lux pe care ulterior le vindeau în UE. Printre cei vizați de anchetă se număra și Radu Buciu Rodriguez, finul lui Nuțu Cămătaru. Acesta este suspectat de către anchetatori că a coordonat din umbră operațiunile de înșelăciune, derulate prin firma TT Trans, a lui Căcărează, firmă care a fost “mutată” ulterior pe numele unui cetățean sârb. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 359.731 de euro şi 2.337.907 de lei, după ce firmele de leasing au fost înșelate cu 38 de autovehicule.

Cercetat penal alături de vicepreședintele PSD Caraș Severin

De luna trecută, Tailor Căcărează mai e cercetat într-un dosar penal, în care apar nume grele  din PSD Caraș Severin. El este acuzat de complicitate la infracțiunea de spălare de bani, fals în acte și evaziune fiscală, alături de Ion Bejeriță, vicepreședinteșe PSD Caraș Severin și alți doi oameni de afaceri, Axente Obrejan și Petrișor Lincan, ”abonați” la lucrări pe bani publici.

Potrivit procurorilor, cei patru inculpaţi, toţi administratori ai unor societăţi comerciale, în intervalul 2008-2014, au înregistrat în documentele financiar-contabile ale societăţilor peste 200 de facturi fiscale privind operaţiuni nereale de achiziţii de bunuri şi de prestări servicii, emise de firme, unele reale, altele de tip "fantomă", urmărind diminuarea bazei de calcul pentru impozitul pe profit şi TVA.

Anchetatorii spun că mecanismul evazionist pus la punct de inculpaţi viza trei tipuri de relaţii comerciale cu trei tipuri de parteneri. ”Inculpații au derulat relaţii comerciale reale cu parteneri cărora le-au vândut bunuri sau pentru care au prestat servicii, printre care primării, consilii locale, regii naţionale, societăţi pe acţiuni, în urma cărora firmele implicate ar fi avut de plătit TVA, impozit pe profit şi impozit pe dividende către bugetul de stat. De asemenea, inculpaţii ar fi derulat relaţii comerciale fictive, prin care s-ar fi disimulat achiziţii intracomunitare de autocamioane, utilaje, accesorii şi piese de schimb (…). De asemenea, pentru a da aparenţa legalităţii tranzacţiilor comerciale şi a ascunde achiziţia prin interpuşi (…) înainte de aşa-zisa vânzare efectivă, acestea erau închiriate (sau folosindu-se de ele se executau diverse lucrări) tot în favoarea acestor firme, care ulterior achiziţionau respectivele utilaje şi mijloace de transport", au scris procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Căcărează vinde fosta Ortopedie de la Timișoara

Partea interesantă abia acum vine. Tailor Căcărează a încercat să facă rost de cash la începutul anului, pe 13 ianuarie, chiar când se judeca dacă va fi cercetat în stare de arest la domiciliu sau sub control judiciar în dosarul spălării de bani din Caraș Severin. Astfel, pe 13,  și mai apoi pe 29 ianuarie, a pus la vânzare, pe OLX, trei mașini agricole scumpe. Prețul a două din ele trece de 14.000 de lei, iar a treia depășește 15.000 de lei.

Și tot pe OLX, Tailor Căcărează  caută chiriași pentru fostul Spital de Ortopedie din Timișoara,  imobil care a fost evacuat  la finele anul 2012 de proprietarul său de atunci,  baștanul rrom Vișinel Stanca, liderul clanulu omonim.

”Fostul spital de Ortopedie 780mp se poate mansarda și amenaja ca și spital sau clădire de birouri sau apartamente... multe facilități direct de la proprietar”, așa sună unul din anunțurile postate. De fapt, Căcărează, a postat două, anunțuri, ambele cu fotografii din fostul spital, aflat în prezent proprietatea unui anume Ragnar Zoltan Betuker. Într-unul din anunțuri, Căcărează  vinde spitalul cu 550.000 de euro. Vinzarea vine la fix un an de când Betuker a oferit clădirea Primăriei Timișoara contra sumei de 900.000 de euro, însă tranzacția nu a fost aprobată de Consiliul Local. ( Sursa foto: Politicata.wordpress)