Elaine Stritch, câştigătoare a numeroase premii Emmy pentru rolurile din serialele 'TV 30 Rock' şi 'Law and Order', a murit la Birmingham, Michigan. Fusese diagnosticată cu diabet şi s-a luptat mult timp cu boala.

A lucrat cu unii dintre cei mai mari compozitori, precum Noel Coward, care o alinta 'Stritchie', şi Stephen Sondheim, care a compus cântecul care a făcut-o celebră 'The Ladies Who Lunch', din musicalul anilor 70 – 'Company'.

În 1944 părăsise Detroitul pentru New York, la vârsta de 17 ani. A studiat la una dintre cele mai renumite şcoli de actorie, Stela Adler, unde i-a avut colegi pe Marlon Brando şi Walter Matthau.

Mult timp a fost asemănată cu imaginea Broadway-ului sau a metropolei New York, însă în 2013 s-a întors în Michigan-ul său natal. Regizorul şi producătorul Chiemi Karasawa a realizat, în 2013, documentarul 'Elaine Stritch: Shoot Me' dedicat actriţei şi cântăreţei care a încântat New Yorkul şi în care aceasta îşi privea contemplativ retragerea din lumea show-bizului dar şi sfârşitul, potrivit variety.com.

A fost nominalizată de opt ori la premiile Emmy, a câştigat de trei ori acest trofeu şi de trei ori nominalizată la premiile Tony pentru apariţiile sale în musicaluri, show-uri TV sau filme, iar în 2005 a fost nominalizată la Grammy, la categoria cel mai bun album audio pentru copii. În 1995 a fost inclusă în 'American Theater Hall of Fame'.