Miercuri, autoritățile chineze au anunțat că activitățile care produc bunuri și servicii de primă necesitate sunt autorizate să-și reia activitatea fără întârziere, a anunțat guvernul provinciei Hubei (centru) de care depinde municipalitatea din Wuhan.

În această categorie figurează companii medicale (echipamente, medicamente), servicii publice (furnizare de gaz, electricitate, încălzire), alimentație (supermarketuri, vânzări de fructe, legume, carne, ouă) sau producția agricolă (semințe, îngrășăminte, pesticide).

Companiile aparținând altor sectoare de activitate, dar care au „o mare importanță în lanțul național și mondial de producție” își vor putea relua activitatea după obținerea unei autorizații.

Celelalte companii nu vor avea voie să-și repornească activitățile până pe 21 martie.

Reguli similare se aplică în zonele „cu risc ridicat” din restul provinciei Hubei: companiile legate de prevenirea epidemiei, de necesitățile de bază și cele care oferă servicii publice își pot relua lucrul.

În teritorii clasificate cu „risc moderat sau scăzut”, mai multe categorii de companii sunt autorizate să-și repornească activitățile.

În plus, transporturile de pasageri cu avionul, trenul, mașina, vaporul și autobuzul se pot „relua treptat” în zone cu „risc moderat sau mic” (exclus Wuhan), a declarat guvernul provinciei Hubei, fără a avansa un calendar precis.