Editura Evenimentul si Capital

Activitatea de la Depozitul de gunoi de la Chiajna, autorizată

Depozitul de la Chiajna, văzut de sus
Autor: | | 0 Comentarii | 521 Vizualizari

Pe parcursul celor aproape doi ani în care activitatea depozitului a fost analizată de autoritățile de mediu, s-au realizat 4 studii de dispersie care au demonstrat fără niciun fel de dubiu că activitatea depozitului NU afectează calitatea factorilor de mediu și nici sănătatea populației

Din 1999, în partea de nord-vest a municipiului București, în continuarea cartierului Militari, la marginea comunei Chiajna, funcționează unul dintre cele trei mari depozite de gunoi ale Capitalei, administrat de firma IRIDEX. Vorbim de un depozit care deservește o populație de cca. 700.000 de oameni. Depozit a cărui activitate tocmai a fost re-autorizată.

„IRIDEX aduce la cunoștința publicului interesat ca activitatea de la depozitul ecologic de deșeuri operat de societatea noastră, a fost autorizată. Exigențele prevăzute în actuala Autorizație Integrată de Mediu sunt deosebit de riguroase, astfel încât activitatea curentă a depozitului și a instalațiilor aferente să nu aibă niciun efect asupra calității mediului și, implicit, asupra stării de sănătate a populației”, anunță reprezentanții companiei.

Activitate verificată și printr-un audit independent

Pe parcursul celor aproape doi ani în care activitatea depozitului a fost analizată de autoritățile de mediu, s-au realizat 4 studii de dispersie „care au demonstrat fără niciun fel de dubiu că activitatea depozitului NU afectează calitatea factorilor de mediu și nici sănătatea populației”, mai arată aceștia.

În același timp, s-a efectuat un audit independent, elaborat de o firmă prestigioasă de consultanță, audit tehnic și de legalitate a activității desfășurate de societatea IRIDEX, audit ce a confirmat deplina securitate și legalitate în care ne desfășurăm activitatea de gestiune a deșeurilor”, arată inginer Sorin Matei, director tehnic Iridex.

De asemenea, un alt audit este pe punctul de a fi finalizat în perioada imediat următoare, un audit al Contractului dintre societatea Iridex și Primăria Municipiului București, în urma căruia se vor asigura fondurile necesare pentru monitorizarea post-închidere a depozitului și deci, menținerea acestui amplasament în condiții de totală securitate pentru mediu și sănătatea populației.

Poluatorii din jur trebuie identificați

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI