“E nevoie de producţie constantă şi de aceea, producătorii trebuie să facă acest pas spre asociere. În comun pot valorifica mult mai bine marfa pe care o produc”, a afirmat ministrul, prezent ieri la o dezbatere în Parlament pe tema aşa-zisei Legi a supermarketurilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.  

În opinia ministrului Achim Irimescu, îmbunătăţirea cadrului normativ existent va avea un efect benefic asupra condiţiilor de comercializare a produselor româneşti, diversificând oferta de produse agroalimentare provenite direct de la producătorii autohtoni şi contribuind astfel la creşterea consumului de produse româneşti, fapt ce va influenţa pozitiv atât producţia, cât şi calitatea produselor agroalimentare din România. 

„Producătorii din România vor fi avantajaţi prin această lege sub aspectul desfacerii producţiei proprii, aceasta având un impact pozitiv inclusiv asupra gestionării materiilor prime din sectorul vegetal şi zootehnic care, valorificate fiind de agenţii economici locali, vor duce la scăderea exporturilor de materii prime şi totodată la diminuarea importurilor de produse alimentare finite”, a mai declarat ministrul Achim Irimescu.