Acesta este Pulsul Americii și el arată că Trump va câștiga

Acesta este Pulsul Americii și el arată că Trump va câștiga

Publicația Daily Caller a obținut un sondaj comandat de America First Priorities (AFP), un grup non-profit aliat cu echipa de campanie electorală a lui Donald Trump.

Cea mai importantă concluzie a cercetării sociologice este că alegătorii sunt preocupați mai mult de locurile lor de muncă și de economie decât orice alte probleme, înaintea alegerilor din noiembrie.

Douăzeci de procente din totalul respondenților au numit „Slujbele / Economia” ca problema cea mai importantă, în timp ce 16 procente au numit „Lupta împotriva COVID-19”.

De notat că numai 3, respectiv 4 procente au indicat „Respectarea legii și ordinii” și „Oprirea nedreptății sociale” ca principala chestiune electorală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șaizeci și unu la sută dintre cei chestionați nu au manifestat nici o preferință sau au desemnat o problemă în afara celor 8 opțiuni repertoriate de sondaj ca fiind cea mai importantă problemă electorală a lor.

Sondajul arată că alegătorii înregistrați ca Independenți au avut răspunsuri mai apropiate de cele ale Republicanilor decât de ale Democraților: 23% dintre Independenți au numit locurile de muncă și economia drept principala lor problemă înainte de alegeri, 15% au răspuns că aceasta este lupta cu COVID-19, 4% legea și ordinea, în timp ce 2% sunt cel mai îngrijorați de inechitatea rasială.

Răspunsurile alegătorilor Republicani au fost: 28-8-7-1, iar ale celor Democrați 11-24-1-6.

Întrebări adiționale au arătat și ele probleme potențiale pentru Democrați.

Repondenții i-au dat lui Trump o rată de aprobare de +14 pentru capitolul locuri de muncă și economie (56%-42%).

Republicanii au obținut un avantaj de 8% (50%-42%) în fața Democraților atunci când participanții la sondaj au fost întrebați în care partid „au mai multă încredere pentru a reconstrui economia după pandemia de COVID-19”.

Patruzeci și trei la sută dintre repondenți i-au blamat pe Democrații din Congres pentru că au pus bețe în roate negocierilor pentru acordarea unui al doilea pachet de ajutoare pentru relansarea economică după pandemie, față de 26% care i-au acuzat pentru acest lucru pe Republicani, și de 14% care au dat vina pe Trump.

În ceea ce privește vina de a fi exacerbat nedreptățile rasiale și tulburările civile în țară, cele două partide au fost blamate în măsuri aproximativ egale: 44% i-au acuzat pe liderii Democrați, iar 41% pe Republicani, atât la nivelul statelor, cât și la nivel federal.

Sondajul realizat de AFP pare a continua o tendință care arată nemulțumirea națională provocată de violența manifestațiilor de stradă.

Cincizeci și unu la sută dintre repondenți au afirmat că „manifestațiile au încetat să mai combată injustiția rasială și au devenit revolte violente ale unor persoane care urăsc America și vor să dărâme guvernul și să schimbe radical cultura americană.

În replică, 40% au declarat că manifestațiile nu au pierdut din vedere scopul principal, care este lupta împotriva nedreptăților sociale.

Donald Trump și Joe Biden și-au modificat strategiile de campanie după încheierea celor două convenții naționale.

Cursa s-a strâns considerabil în această perioadă, media sondajelor, prezentată de Real Clear Politics, arătând că diferența dintre cei doi candidați este cea mai mică din luna mai încoace.

Mai mult, managerul de campanie al lui Trump, Bill Stepien, a declarat presei că președintele are de gând să fie și mai ofensiv din luna septembrie.

„Noi le-am sondat măsurile lor, ei și-au sondat măsurile lor. Secretul murdar este că aceste măsuri radicale sunt extrem de nepopulare printre gulerele albastre (muncitori) și clasa de mijloc”, a spus Stepien.