Evenimentul Zilei > International > Acesta este CUIBUL TERORIȘTILOR din Europa
Acesta este CUIBUL TERORIȘTILOR din Europa

Acesta este CUIBUL TERORIȘTILOR din Europa

La un an după atacurile teroriste de la Bruxelles, autoritățile belgiene au descoperit că Molenbeek, suburbie a capitalei este leagănul jihadismului.

Primărița din Molenbeek, Françoise Schepmans (foto), a protesta atunci când ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, și-a anunțat intenția de a curăța Molenbeekul, de a-i controla pe toți locuitorii acestei comune înțesate de interlopi, de traficanți și de jihadiști, un „infern”, cum îl numea Donald Trump.

Controlul autorităților a început din ușă în ușă, scrie Le Peuple. Poliția a verificat deja 8600 de locuințe și 22.668 de locuitori, adică un sfert din populația „oficială” a Molenbeekului.

Un raport confidențial a fost redactat de poliție, însă acesta a ajuns și în redacția Politico. Situația este de-a dreptul explozivă!

Din 1600 de organizații, ONG-uri și Asociații fără scop lucrativ verificate, 102 au legături cu crima organizată, iar alte 51 au legături cu terorismul.

Cincizeci și una de organizații aflate în relații cu grupările teroriste!!!

Poliția a identificat 72 de indivizi care trebuie supravegheați, dintre care nu toți aveau cazier la poliție. Și nu toți se află în Belgia: 26 dintre ei sunt în Siria, probabil pentru a lupta alături de ISIS.

Molenbeek a fost, între altele, locul unde au fost plănuite atacurile de la Paris din 15 noiembrie, tot aici fiind realizate și vestele explozive.