Evenimentul Zilei > Politica > Accidente de sezon. Ieșenii au început să aglomereze urgențele, intoxicați cu aburii vinului
Accidente de sezon. Ieșenii au început să aglomereze urgențele, intoxicați cu aburii vinului

Accidente de sezon. Ieșenii au început să aglomereze urgențele, intoxicați cu aburii vinului

În fiecare zi, la UPU a Spitalului de Urgențe Sfântul Spriridon din Iași ajung persoane intoxicate cu etanol sau cu hipotermie severă.

Ieri, de exemplu, un bărbat de 45 de ani găsit în șoc hipotermic, pe stradă, după ce s-a intoxicat cu etanol. Un alt bărbat a fost examinat în UPU, avînd o temperatură de 26.5 grade Celsius. Starea pacientului s-a îmbunătăţit după ce a fost îngrijit de medici şi după ce temperatura corpului i-a crescut, scrie Ziarul de Iași.

Coordonatoarea SMURD, dr. Diana Cimpoieșu, a mai precizat că tot în ultima gardă în spital a fost internată o femeie care a leşinat când a intrat în beciul în care se afla vinul proaspăt-făcut.“Când a intrat în beci, pacienta a rămas fără oxigen şi a leşinat. Ea a fost găsită de familie şi apoi transportată de ambulanţă în stare de comă la spital”, a mai declarat medicul. Potrivit prof. dr. Diana Cimpoeşu, astfel de accidente sunt frecvente în perioada aceasta, iar în unele cazuri ele pot fi chiar fatale.
 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.