UPDATE ora 13:00 Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, informează că “traficul feroviar este în continuare închis între stațiile Podu Olt – Avrig, dar pentru a menține continuitatea circulației, Regionala CF Brașov asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe distanța Podu Olt- Avrig”.

Accidentul feroviar, în care au fost implicate un tren care transporta tunuri și un camion, a avut loc în gara din localitatea Mârșa. ISU Sibiu intervine de urgență cu echipaje de pompieri militari cu autospecială de stingere, autospecială Smurd și autospeciale de transport victime multiple. Din datele primite de la fața locului nu sunt semnalate victime, trenul transporta “diverse echipamente”.

Și centrul Infotrafic al Poliției Române informează că circulația feroviară este oprită pe magistrala 200, în zona localității Mârșa, județul Sibiu, unde conducătorul unui autocamion nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată și a fost surprins și acroșat de un tren marfar care circulă pe relația Sibiu – Brașov (n.r. Cincu). Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă locomotiva trenului a deraiat.

Iar Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA confirmă că, în jurul orei 9.25, locomotiva unui tren de marfă a deraiat între stațiile Podu Olt și Avrig, la trecerea la nivel de la km 120+200, semnalizată cu indicator rutier (IR). Deraierea locomotivei, care aparține CFR,  s-a produs în urma impactului cu un camion, al cărui șofer nu a respectat semnificația indicatorului și s-a angajat în traversare fără să se asigure.

Purtătoru de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, menționează că  că la această oră nu este afectat graficul de circulație al niciunui tren, primul tren care ar trebui să tranziteze zona respectivă este programat pentru ora 13.00. Personalul de specialitate ale Regionalei CF Brașov este deja la fața locului pentru a lua toate măsurile necesare în vederea accesului în zona deraierii a utilajelor de intervenție, cu care se va acționa pentru ridicarea și repunerea pe șină a locomotivei. Cauzele producerii deraierii vor fi stabilite de comisia de investigare.