Accident feroviar în România. Un tren a deraiat pe Valea Oltului

Accident feroviar în România. Un tren a deraiat pe Valea Oltului

Valea Oltului este cunoscută mai ales pentru accidentele rutiere, lipsa unei autostrăzi peste Carpați făcând din traficul prin defileu un coșmar. Iată însă că și pe calea ferată pot să apară probleme.

Marți dimineața, un tren de persoane care circula între localitățiile Râmnicu Vâlcea și Sibiu a deraiat în defileul Oltului, în zona Mănăstirii Turnu.

Traficul feroviar de pe Valea Oltului a fost întrerupt în urma acestui accident.

Comandatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, lt. col. Dan Pascaru, a anunțat că evenimentul feroviar s-a ptrecut în primele ore ale zilei de 5 ianuarie, pe magistrala 201.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai precis, accidentul de tren s-a produs pe calea ferată ce face legătura între Vâlcea şi Sibiu, între Mănăstirea Turnu şi primul tunel.

Trenul implicat în accident este, potrivit Mersului trenurilor, garnitura de călători 2069, compusă dintr-o locomotivă şi două vagoane.

Nu există victime, din fericire

În timp ce trenul se îndrepta către Sibiu, locomotiva şi primul vagon au deraiat.

„În tren se aflau nouă persoane, dintre care opt muncitori CFR şi o femeie, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat şeful ISU, lt. col. Dan Pascaru.

În urma accidentului, traficul feroviar a fost oprit.

Lt.col. Dan Pascaru a mai precizat că, la această oră, operatorul feroviar caută soluţii pentru a-i transporta pe călători la destinație şi pentru a remedia deficienţele.

Deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care trenul Râmnicu Vâlcea-Sibiu a deraiat.

Ploi semnificative în zonă

Cea mai probabilă ipoteză este că accidentul feroviar a fost cauzat sau măcar facilitat de precipitaţiile extrem de abundente care au căzut în ultimele ore în judeţul Vâlce, având în vedere că, în aceeași zonă, la Brezoi şi Racoviţa, pompierii militari au fost nevoiți să intervină pentru a scoate apa din casele inundate oamenilor, inundate de scurgerile de pe versanți cu o seară în urmă.

Având în vedere că, pe Valea Oltului, există zone întinse în care calea ferată este paralelă cu cea rutieră, e important de precizat că acest accident nu a afectat, deocamdată, circulaţia rutieră pe Drumul Național 7 / E 81.