Absurdităţile, sesizate la Registrul Naţional al Aberaţiilor

Absurdităţile, sesizate la Registrul Naţional al Aberaţiilor

Cine a spus că România este ţara tuturor posibilităţilor nu s-a înşelat.

Unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din domeniul consultanţ ei fiscale, Gabriel Biriş - alături de George Butunoiu, un recunoscut specialist în recrutare de personal, şi de alţi doi prieteni - a înfiinţat Asociaţia „Registrul Naţional al Aberaţiilor“. Drept urmare, din această lună, românii vor putea să facă publice toate absurdităţile de care se lovesc, zilnic, pe stradă, în trafic şi chiar în instituţiile statului. Astfel, prin presiunea publică, există şanse ca aberaţiile să fie „îndreptate“.

Potrivit documentelor prezentate instanţ ei, obiectivul principal al asociaţiei constă în „identificarea problemelor administrative, sociale, politice cu care se confruntă cetăţenii români şi crearea unui suport pentru aducerea lor la cunoştinţa opiniei publice“.

„Cineva care vede un anumit lucru ce i se pare absurd, fie pe stradă, fie în alt loc, ne poate trimite un e-mail, iar noi îl vom posta pe site-ul nostru. Sesizarea poate fi scrisă sau poate consta într-un film ori într-o fotografie. Bineînţeles, nu vom publica chiar tot ce vom primi. Va exista un filtru şi vor fi publicate doar lucrurile de interes“, a explicat avocatul Gabriel Biriş. Potrivit acestuia, pe viitor, asociaţia va putea sesiza instituţiile statului pentru ca plângerile cetăţenilor să fie soluţionate rapid.

MOSTRE

Semnalizări rutiere aiuristice La capitolul aberaţii pot fi incluse fără îndoială şi semnalizările rutiere desprinse parcă din zona crepusculară, pe care reporterii EVZ le-au găsit, în aproape toate marile oraşe ale ţării. Zeci de semne de circulaţie înghesuite pe o distanţă de 150 de metri; zeci de străzi pe care poţi intra, dar de pe care nu mai poţi ieşi; parcări amenajate în locuri fără acces şi chiar un stâlp „uitat“ în mijlocul intersecţiei după terminarea asfaltării. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante „mostre de absurd“ din Buzău, Timişoara, Ploieşti, Braşov sau Bacău, destul de dificil de îndreptat de către autorităţi.

Ne puteți urmări și pe Google News