Absolvenții Complexului Educațional Laude-Reut, cei mai buni ambasadori ai educației pentru excelență

Absolvenții Complexului Educațional Laude-Reut, cei mai buni ambasadori ai educației pentru excelență Sursa foto: Facebook/ Complexul Educational Laude-Reut

Complexul Educațional Laude-Reut este rezultatul unui proiect educațional inițiat în 1980 și derulat în 15 țări europene. Omul de afaceri filantropul Ronald S. Lauder, fost ambasador al SUA la Viena, este cel care a decis să investească în educația viitoarelor generații.

În 1997 este înființată Școala Lauder-Reut în țara noastră, cu scopul de a revitaliza și a păstra moștenirea culturală evreiască și limba ebraică în diaspora europeană, devastată de Holocaust și anii de regim comunist.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Complexului Educațional Laude-Reut se menționează faptul că  școala „le dă aripi” și îi pregătește pentru viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Absolvenții noștri sunt cei mai buni ambasadori ai educației pentru excelență și ai formării pentru un viitor de succes. Laude-Reut le dă aripi, iar ei cuceresc lumea”, se arată în postare.

Proiectul educațional se derulează în 15 țări europene

Școala este autorizată ca instituție de învățământ bilingv (în română și engleză), cu peste 450 de copii de grădiniță și elevi din ciclul primar și gimnazial și a devenit rapid una dintre școlile private de elită din România.

Ronald Lauder, președintele și fondatorul școlii, este de părere că fiecare copil reprezintă viitorul, iar educația este cel mai prețios dar pe care cineva îl poate oferii celor mici.

„(...) Misiunea noastră este educația: să învățăm din trecut, să înțelegem prezentul și să ne pregătim pentru ziua de mâine. Scopul nostru principal este să le oferim copiilor o educație de inspirație evreiască. Căci știm că dacă le vom insufla copiilor tradițiile evreiești, ei le vor aduce înapoi acasă la părinții lor, acea generație pierdută care a fost privată de moștenirea sa culturală”, se arată în mesajul fondatorului Școlii Lauder-Reut.

În România, Tova Ben Nun-Cherbis a fost cea care s-a implicat în misiunea ambasadorului Ronald S. Lauder de a reînvia educația evreiască. Complexul educațional a început chiar în fost școală din vechiul cartier evreiesc din București.

(..) Munca și proiectul meu de viață constau în a le asigura tinerilor noștri educație de excelență în cele mai bune condiții posibile, în cel mai profesionist, dar tolerant, afectuos, multicultural mediu, astfel încât să crească cu o solidă disciplină de studiu, dublată de încrederea în sine și mândria de a fi elev Laude-Reut, a spus Tova Ben Nun-Cherbis.