„Aboliți Poliția” – America începe să semene cu Irak, Somalia sau Libia

„Aboliți Poliția” – America începe să semene cu Irak, Somalia sau Libia

Cine dorește să afle cum sunt aceste noi forme de securitate, să se uite la Irak, la Somalia sau Libia.

Ce îmvățăm de la aceste țări este că oamenii care știu că nu au protecția poliției vor căuta alte forme de protecție din partea oricui deține puterea. Din acest motiv, chiar și acum se pot vedea proprietari ale căror magazine au fost jefuite și incendiate care își exprimă sprijinul pentru BLM și protestele în desfășurare.

Cel mai adesea, ei încearcă pur și simplu să își arate buna credință și să dobândească o poliță de asigurare împotriva altor distrugeri de către bandele de stradă.

Le este frică, dar știu și cine deține puterea în comunitatea lor, și răspund rațional. Posterele pro-BLM din vitrinele lor pot foarte bine însemna „vă rog, nu îmi vandalizați prăvălia, voi spune și voi face tot ce doriți”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Așa se întâmplă atunci când poliția dispare. O situație veche de când lumea.

La fel este și reacția păturilor bogate. Bogătașii nu au de ce să se teamă de bandele de stradă. Ei își pot angaja propriile forțe de protecție. De aceea, poți vedea celebrități precum John Legend sau Natalie Portman semnând apeluri pentru reducerea finanțării poliției. Ei vor fi în siguranță în comunitățile lor apărtate de garduri înalte, protejați de agenți privați, indiferent de ce se întâmplă cu poliția și ce se întâmplă pe străzi.

Oamenii de rând, femeile mai ales comunitățile minoritare, vor cădea primele victime celor care vor pune mâna pe putere în absența poliției – adică primii pe care aceste elite susțin că îi reprezintă.

Și, între timp, pe Twitter, ziariștii își vor cere scuze pentru că nu au fost și mai vigilenți, și mai din vreme, așa cum au făcut Zach Beauchamp și Matthew Yglesias de la publicația Vox, săptămâna trecută, după ce îndrăzniseră să se întrebe care este logica „abolirii poliției”.

Nu există cereri pentru reformarea poliției, pentru a face schimbările necesare ca lucruri precum legile imunității sau privilegiile sindicale ale poliției să se modifice, schimbări care ar reprezenta o mare diferență și ar face poliția mai de încredere.

Asemenea reforme s-ar bucura de sprijinul unei largi majorități a populației și ar putea fi aprobate cu ușurință.

Dar cererile pentru abolirea poliției nu au legătură cu reformarea poliției. Nu au legătură cu lupta pentru demnitate și tratament egal pentru americanii de culoare. Nu au legătură cu încetarea violențelor și a dezordinii care pune din ce în ce mai mult stăpânire pe orașele noastre. Nu au legătură cu prezervarea sau instaurarea unei societăți liberale și deschise.

Au legătură cu puterea. Și odată poliția dată la o parte, cei care au cerut abolirea ei, intenționează să pună mâna pe putere.